Na hoe lang voel je dat je spieren ontwikkelen in de sportschool?

Net begonnen met sportschool. wanneer ga je het merken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je gaat het merken wanneer je spierpijn krijgt. Dat is meestal een dag nadat je je oefeningen hebt gedaan. Na een tijdje heb je geen spierpijn meer en zie je je spieren groeien en groeien...

je gaat het merken als je met regelmaat naar de sportschool gaat na een paar weken, en niet in een keer teveel willen, want dan krijg je spierpijn, en dat is een teken dat je teveel geeist hebt van je spieren.

je moet nooit je spieren overbelasten weetje(want dat = hardstikke slecht en doet vet pijn),maar als je regelmatig traint en sport,dan merk je echt dat je spieren sterker worden

Mijn vader was over de 70 toen hij een keer tijdens een vakantie iedere dag naar de 'gym' van het hotel ging : hij zag er na die 14 dagen bij thuiskomst al strakker uit aan z'n armen, schouders, en z'n romp (hij 'mocht' hoofdzakelijk op de roeibank van de trainer)....dus als je jonger en fitter bent, zal dat nóg sneller gaan.

Dat ligt eraan wat je gewend bent, je startniveau, je doelen etc. Als het gaat om bijv. belastbaarheid vergroten, kan dat heel snel gaan, al binnen een week als je eens per 2 dagen zou sporten.

Je zult na de eerste keer al spierpijn krijgen, dus dat is al het eerste begin. Om iets te bereiken en serieus met de sport bezig te zijn zul je minstens 3 keer per week moeten gaan trainen. Indien je dat zult doen zul je na 1 maand al wat kunnen merken en zien. Je zult merken dat je wat sterker wordt en dat je langzaamaan je spieren begint te zien. Wel altijd rustig aan, beter de oefeningen ligt doen en correct dan zwaar en wild.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100