Kun jij duidelijk beschrijven hoe je een gelijkbenige driehoek tekent?

Stel ik ben blind en kan enkel je aanwijzingen volgen die ik in braille lees. Ik heb een potlood in de hand en er ligt een wit vel voor me. Help me.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je rechts bent: Leg je duim en wijsvinger zo ver mogelijk uit elkaar op het papier. Trek met je potlood een lijn van wijsvinger naar duim. Bij de duim moet je vervolgens even je potlood hard aandrukken zodat je die plek terug kunt vinden. Laat de uiteinde van je wijsvinger op dezelfde plek en gebruik dat als rotatiepunt om je duim naar een willekeurige plek te verplaatsen. De straal (de afstand van je duim naar je wijsvinger hetzelfde houdend). Vervolgens trek je weer een lijn van wijsvinger naar duim. Dat gedaan hebbende laat je je duim op dezelfde plek en zoek je met je wijsvinger het gemarkeerde uiteinde van de eerste been van de driehoek terug. Trek nu weer een lijn van duim naar wijsvinger. Dit laatse was de basis van de driehoek en de twee eerste waren de gelijke benen. Hele stomme vraag, maar ik verveel me, dus ik dacht, ik antwoord maar even...

Er zijn een paar makkelijke methoden, maar die zijn niet uit te voeren door een blinde met potlood en papier, omdat die niet kan zien wat hij tekent. Wel met een kervend instrument in karton, maar dat was je vraag niet.

Pak een vel A4 printerpapier. Pak de hoek rechtsonder en maak een vouw naar links zodat de onderkant van het papier netjes gelijk komt met de linkerkant van het papier. Vouw nu de bovenkant van het papier om de gemaakte driehoek en knip deze af. Gebruik nu de dubbele driehoek om na te trekken op een groter stuk papier.

Ik zie niet in waarom een blinde niet net als een ziende een passer zou kunnen gebruiken. Het enige verschil is dat de blinde punaises o.i.d. zou moeten gebruiken om de punten terug te vinden.

- stop de potlood in je mond met de punt naar beneden en bijt er op. - druk je linker wijsvinger tegen de rechter wijsvinger. - druk je linker duim tegen de rechter duim zodat er een rechte lijn ontstaat van duim naar duim - teken nu een lijn langs de binnenkant van je vingers door je hoofd te bewegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100