Hoe kan ik mijn dochter overhalen om toch voor haar B diploma te gaan?

Mijn dochter van 8 heeft haar A zwemdiploma. Tegenwoordig zijn ze met alleen A nog niet zwem veilig. In de vakantie durfde ik haar niet alleen te laten in het zwembad. Maar zodra ik over zwemles begin dan weigert ze acuut. Nu gaat het buurjongetje ook voor zijn B en stelde voor om mee te gaan Toen zei ze oké om vervolgens 10 sec later weer nee te zeggen. Hoe kan ik haar toch overtuigen zonder haar te dwingen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier op school hebben ze via school ook nog zwemles,als dat bij jullie ook zo is dan dwing haar nu niet ,en laat haar haar B diploma via school halen ,dan moet ze gewoon met de hele klas meedoen en dan zal ze zonder gemopper gewoon meegaan omdat ze geen andere keus heeft.

Op een mooie dag naar het zwembad gaan en samen in het diepe gaan zwemmen. Dan komt het besef vanzelf dat nog beter zwemmen leuk kan zijn.

Dwingen helpt de zaak inderdaad niet. Als ouder wil je natuurlijk dat ze zwemveilig zijn, zodat je met een gerust hart hen in de buurt van water kan laten vertoeven. Je kan haar misschien motiveren met een cadeautje als ze de B of C haalt ? Wat je misschien ook kan overwegen is om met haar regelmatig aan recreatiezwemmen doen en haar het eea. zelf aanleren. De diploma echter is ook geen garantie !

Heb je zelf vroeger B gehaald ? Dan kan je je eigen diploma aan haar laten zien. en vertel er heel trots over. Misschien dat ze het dan ook wel ziet zitten

Ik moest even de eisen voor B googlelen, want het is allemaal een beetje anders dan vroegah... Het enige, dat 'erbij' komt bij B na A is het voetwaards naar de bodem zakken, en de 6 m. onder water zwemmen.... Ik denk dus, dat het daar wringt bij je dochter : het onderwater-gebeuren. Ga spelletjes met haar doen vanaf de zijkant van het zwembad : onderwater zakken, armen langs je hoofd, bovenlichaam in zwemrichting, en dan met 2 voeten afzetten : kijken, wie er het verste onderwater komt..... Dan met maar 1 slag onder water erbij (niet smokkelen...), en zo maken, dat ze vrijer wordt met door het water glijden. Meisjes drijven makkelijker dan jongens, dus ontspannen met je armen wijd languit in het water liggen/hangen kan haar leren, dat het water haar draagt. Je benen zakken wel een beetje naar beneden, maar als je, rustig drijvend, ademt, zal je merken, dat elke ademhaling je heel zachtjes naar boven en ietsje dieper laat dobberen. Als ze dit doorheeft, met je handen als vinnen langs je lichaam vlinderen : ook weer op je rug drijvend. Kan je ook weer een spelletje van maken : je naam schrijven met je lijf in het water, of woorden raden, die de ander in het water 'schrijft'. Daarna is het een hele kleine overstap om met je armen jezelf voetwaards onder de oppervlakte te 'vlinderen'... Zo stoom je haar bijna ongemerkt klaar voor B, zonder dat je het woord B-diploma in de mond neemt.

met a leren ze net zoveel als met b het is gewoon geldklopperij als je alleen je dochter haar b wilt laten halen voor de veiligheid dan heeft dat weinig zin je kunt dan beter zelf met haar gaan zwemmen dan leert ze het ook je moet het zien als autorijden dat leer je pas goed als je je rijbewijs hebt en dat is ook zo met je zwemdiploma

Ik heb mijn kinderen verteld dat ik heel trots zou zijn als ze ook nog eens het zwemdiploma b zouden halen. Daarop krijg je dan de vraag waarom? Ja waarom. Nou ik antwoordde daarop pappa vind het veiliger als je wat meer en beter in het water kan zwemmen en spelen en als jij straks met je vriendjes en vriendinnetjes gaat zwemmen kan je al direct goed meekomen en dan zal je blij zijn dat je nu even extra je best hebt gedaan. Maar je hoeft alleen mar voor het b diploma te gaan ooh want c,d zijn veel te duur en je hoeft natuurlijk geen wedstrijd zwemmer te worden.

Ik kan je geen advies halen om je kind te bewegen om B te halen. Je geeft aan dat ze met alleen A niet veilig zwemt. Je zou een paar keer met haar alleen kunnen gaan zwemmen zodat ze meer zelfvertrouwen krijgt. Mijn dochter heeft er 2,5 jaar over gedaan om A te halen. De eisen voor A nu, waren vroeger A en B bij elkaar. Het is dus helemaal geen noodzaak om B te halen. Mijn dochter zwemt als een waterrat en ze is te vertrouwen in het water. Je kan op een later tijdsstip alsnog een keer proberen om haar B te laten halen. Anders laat je het er gewoon bij.

Als een kind echt niet wil, ga het dan niet dwingen. Maar ga wel zelf heel regelmatig zwemmen, liefst in een zwembad zonder te veel extra dingen, waar ze dus moeten zwemmen. B en C zijn met name om de conditie te verbeteren (langere afstanden) en evt kracht om met kleren aan te zwemmen. Als ze wel B en of C zou halen en je gaat dan niet regelmatig zwemmen, dan "verleer" je het ook weer. Ik ken kinderen die beter zwemmen met een A diploma dan kinderen met een B diploma, puur omdat zij nu veel vaker gaan zwemmen. Wil je toch graag dat diploma laten halen, probeer dan iets ertegenover te stellen..?.. Bijv een rondvaart op een boot en leg de veiligheidseisen uit. Maar dat ligt persoonlijk, `zelf ben ik niet zo van het "omkopen" van kinderen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100