Waarom wordt de medaillespiegel bij de Olympische Spelen niet gecorrigeerd naar inwonertal?

Nu is de top drie:
1. Verenigde Staten
2. China
3. Japan
en staat Nederland op de 7e plaats.

Maar dat is niet zo verwonderlijk, deze landen hebben veel meer inwoners dan bijvoorbeeld Nederland.
Waarom corrigeert men dit overzicht niet direct naar inwoners? Kijk je hierbij naar de landen die substantieel (tien of meer) medailles gewonnen hebben, dan zou dit de echte top drie zijn:
1. Nieuw-Zeeland
2. Nederland
3. Hongarije
De Verenigde Staten zou dan slechts op de 21e plaats staan, China op de 25e.
Premier Rutte had het over de zevende plaats van Nederland op de Olympische Spelen. Daarmee onderwaardeert hij in feite de prestaties.

Toegevoegd op 09 August 2021 15:08: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat het nu eenmaal de norm is om in eerste instantie ongecorrigeerd een medaillespiegel weer te geven, of welke sportprestatie dan ook.* Daarnaast, waarom pak je specifiek een correctie naar inwoneraantal en niet naar BBP(GDP)? Want BBP is nog meer dan inwoneraantal een indicator van hoge prestaties op sportief gebied. (tip; kijk eens naar het BBP van India en naar inwoneraantal) Als je veel geld uit te geven hebt, kan je veel sporttrainingen faciliteren. https://news.sky.com/story/tokyo-olympics-the-alternative-medal-tables-12362040 Corrigeren naar inwoneraantal is iets wat inwoners van kleine rijke landen graag zouden zien. Corrigeren naar BBP is iets wat inwoners van arme landen graag zouden zien. En zo zal je vast nog wel een correctie kunnen verzinnen. Op internet kan je dergelijke correcties op zoeken als je wil. === *Als Nederland 2de wordt op het EK en Duitsland eerste, zou je ook kunnen beweren dat naar inwonersaantal Nederland eigenlijk gewonnen heeft bij een klein doelsaldoverschil. === Overigens klopt de claim in je vraag niet. Nederland bijvoorbeeld komt juist altijd slechter uit de bus als je gaat corrigeren (voor wat dan ook, maar zeker voor BBP(GDP)). https://www.medalspercapita.com/#golds-per-capita:2020 === Nog een reden is dat over het aantal medailles geen discussie kan ontstaan, maar over inwoneraantallen (of BBP), en welke telling te gebruiken WEL. Voorbeeld: 22 Switzerland 3 8,654,622 2,884,874 23 Serbia 3 8,737,371 2,912,457 Als Servië stel je dan natuurlijk dat Zwitserland een te laag inwoneraantal heeft opgegeven, het een oud cijfer is. Of dat Zwitserland niet vluchtelingen meetelt en Servië wel.

Toegevoegd op 09 August 2021 09:17: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100