Wat is in de paardensport de meest paardvriendelijke tak?

Motiveer aub je antwoord.

verschillende takken zijn oa;
springen (engels)
dresuur (engels)
reining (western)
Horsemanship (western)
Western pleasure (western)

Er zijn natuurlijk veel meer sporten met paarden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je antwoord ligt in de hoek van Natural-Horsemanship Daarbij worden alle takken van de paardensport evengoed beoefend maar dan op een natuurlijke manier, waarbij de mens zich aanpast aan de taal van het paard (lichaamstaal) i.p.v. andersom. Binnen Natural Horsemanship kun je o.a. bitloos rijden of rijden zonder sporen te geven. En dat kan door de natuurlijke band (van leiderschap) die je met je paard hebt. Het is een vorm van eerlijke en harmonische rijkunst. De grondlegger van NH is Monty Roberts, vanuit zijn ideeen hebben anderen deze rijkunst weer verder ontwikkeld zoals Pat Parelli en Honza Blaha. In Nederland zijn er ook diverse stromingen van NH.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Natural_horsemanship
http://www.honzablaha.cz/en
www.montyroberts.com
www.parelli.com

Ik denk dressuur. Voor mijn gevoel gebeuren daar de minste ongelukken mee en is het voor een paard he leukste. Zeker weten doe ik het niet maar met 2 paardrijdende dochters komt de dressuur voor mijn gevoel het dichtste bij het paard.

Een goede kennis vertelde me aantal jaren geleden over endurance (lange afstanden) die ze zelf veel deed. Hier wat meer info: http://dier-en-natuur.infonu.nl/dieren/29572-paarden-wat-is-endurance.html Site van deze kennis is: http://www.paardencoach.nl/content/endurancekk.php Zo ie zo een leuke en uitgebreide site omtrent alles wat een mens en paard SAMEN en verantwoord kunnen opbouwen! Dressuur komt ook nabij een paard-vriendelijke tak in de sport, maar om echt goed hiermee om te kunnen gaan, is veel gelegen aan de aard van je paard en ook je eigen aard :) Velen die dressuur doen met het paard, beseffen te weinig de voor - en nadelen van het bit! Al heb je een hele goede band met je paard, je paard is juist dan zelden in staat aan te geven als "het hem/haar pijn doet" ;) Hier een filmpje die iets meer toont? http://www.youtube.com/user/arno8#p/sea ... PIePtrcpqo

Ligt eigenlijk geheel aan de ruiter en het paard. Als een paard van springen houdt (ja paarden hebben echt een mening) en je gaat met hem dressuren, zal je hem hier echt niet blij mee maken. Verder zijn er ruiters die hun paard gewoon totaal verkeerd rijden en hierdoor het hele beestje verpesten zonder dat ze het zelf doorhebben. Dit gebeurt vaak bij de dressuur. Ik zou ook zeggen dat uiteindelijk natural horsemanship het meest paardvriendelijk is.

ik denk gewoon buiten in het bos rijden. dat vinden de meeste paarden geweldig, maar het hangt er ook van het paard af bijv. sommige paarden vinden het geweldig om te springen en andere paarden haten dat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100