mag je als minderjarige een abbonement afsluiten via internet?

Mijn dochter heeft via Basic fit een abbonement afgesloten. In de voorwaarden staat dat dit als minder jarige niet mag, omdat er ook geld van je rekening wordt gestort, en je niet zelf een abbo mag afsluiten.
Nu heeft mijn dochter een valse geboortedatum doorgegeven, zonder toestemming. Dit hebben ze bij Basic Fit niet gecheckt, en ook niet om ID gevraagd toen ze haar eerste betaling moest doen bij de balie.
Wat kan ik doen nu als Basic Fit zich niet aan de voorwaarden houd en niet checkt of mensen zich hier aan houden? Ben ik nu verplicht om door te betalen of kan ik hier werk van maken bij Basic Fit

Weet jij het antwoord?

/2500

Lijkt me dat je daar zeker werk van kunt maken. Moet in theorie -en vooral ook in de praktijk - helemaal niet mogelijk zijn zonder legitimatie. Een minderjarige mag sowieso geen contracten afsluiten of grote aankopen doen zonder toestemming van de ouder. Maar of je je gelijk gaat krijgen ???? Sportscholen zijn bekende hufters als het gaat om mensen financieel een poot uitdraaien. Maar juridisch heb je zeker het recht aan jouw kant. Het belangrijkste werk echter dat je moet doen is natuurlijk je dochter verschrikkelijk onder handen nemen en voor de consequenties laten opdraaien. Als haar niet om ID gevraagd is, zal ze in elk geval oud genoeg zijn om hier behoorlijk van te leren, en feitelijk ook wel om te weten dat het niet mocht / niet de bedoeling was.

Bronnen:
http://blog.iusmentis.com/2011/06/23/een-m...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100