Wat is het verschil van deze 2 scouting insignes?

Ik heb 2 vrij dezelfde insigne. Maar mijn scouting groep wilt de paarse op mijn linker borstzakje. Maar volgens scouting nederland moet de witte op het linker borstzakje!

Wat is nou het verschil tussen deze 2 ingenieus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk is het ene insigne van de landelijke scouting en het andere van de plaatselijke. Welke nou precies welke is, weet ik zo niet, maar dat kunnen ze bij de leiding precies vertellen.

Ik vermoed dat ik weet wat voor insigne jij bedoeld. Deze: http://www.secularism.org.uk/images/148401/large.jpg En Deze: http://www.scoutingpekela.nl/uploads/2/6/5/5/26557814/991947.jpg Het paarse insigne is eigenlijk het wereld insigne voor de boy scouts. Je mist het klaverblad ook in dat insigne. Het klaverblad staat voor de meisjes. Scouting Nederland heeft die twee logo's verenigd, en volgens mij zijn wij daar de enige in. Deze is voor de meisjes: https://www.scoutshop.nl/media/catalog/product/cache/2/image/500x500/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/5/4/54811.jpg Toch gebruiken de meeste landen het paarse logo met de Franse lelie en niet die met het klaverblad, of de groepen nu gemengd zijn of niet. Normaal heb je op je linker borstzak het logo van scouting Nederland, (installatieteken) dus de witte met de paarse lelie en het gele klaverblad. Op je rechter borstzak heb je het logo van je speltak, dus bevers, welpen, padvindsters etc etc. Elk land heeft eigen regels over hoe ze daar hun uniform dragen. België heeft bijvoorbeeld geen eigen logo maar gebruikt die paarse en doet deze op de mouw: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/kennismaken/beeldvorming/kentekens En Engeland heeft het weer anders: https://members.scouts.org.uk/documents/Memberresources/Uniform_diagrams/Scout-uniform.pdf Maar waarom jouw groep afwijkt van de standaard in Nederland, dat durf ik niet te zeggen. Maar in ieder geval is je vraag beantwoord over het verschil tussen de twee logo's. Toegevoegd na 3 minuten: Vergeet ik nog 1 ding. Als ik me goed herinner heeft Scouting Nederland in 2009 het nieuwe uniform geïntroduceerd. Volgens mij heeft deze alleen een borstzakje links. Dus: "Op je rechter borstzak heb je het logo van je speltak, dus bevers, welpen, padvindsters etc etc." Moet zijn: "Op je rechter borst heb je het logo van je speltak, dus bevers, welpen, padvindsters etc etc."

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100