is het verstandig om als beginner met fitness voor krachttraining shakes te gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zal er niets van krijgen, maar als beginner zul je er niet veel aan hebben. Eiwit-shakes (ik neem aan dat je die bedoelt) zijn eigenlijk alleen nutig als je zeer intensief aan krachttraining doet. Bij een lagere intensiteit is het verschil in hoe snel je herstelt verwaarloosbaar. En het zijn geen wondermiddelen waardoor je vanuit het niets zeer intensief kunt trainen.

Om als beginner moet je eerst maar eens rustig gaan opbouwen. En al je spieren weer laten werken en natuurlijk met regelmaat. En niet ineens overdreven te keer gaan. Rustig opbouwen en daarna als je goed in het ritme zit en een gevorderde bent kan je daar eens mee gaan beginnen. Maar zorg dat je tijdens de fitness goed blijft drinken om dat je veel vocht zal verliezen.

Als je denkt dat de shake een wondermiddel zijn, dan onderschat je dat enorm. Natuurlijk word het zo naar buiten gebracht, maar zo hebben de reclamejongens het bedacht. De shakes zijn bedoeld om geen spierweefsel te verliezen tijdens de krachttraining. Als beginner is dit helemaal niet iets wat te sprake is. Zorg dat je genoeg én gezond eet om mee te beginnen en maak afspraken met je coach. Die shakes zullen er namelijk echt niet voor zorgen dat je ineens spiermassa hebt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100