Moet een koorddanser evenwichtige voeding eten?

Moet een koorddanser net als een topsporter goed op zijn voeding letten of is het bij een koorddanser meer een psychische factor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Evenwichtige voeding is wel handig bij een koorddanser, maar niet van eminent belang... Topsporter kun je niet zijn zonder dat je een topconditie hebt, koorddanser wel... Dus daarom is het wel handig, maar niet absoluut noodzakelijk... De koorddanser is wel psychologisch gezien in ook evenwicht ja... (Of is dit een slimmerikenvraag: Koorddanser en evenwicht(ig) in voeding...)

Voor ieder mens is het belangrijk om evenwichtige voeding te eten, dat lijkt me dus voor een koorddanser ook. Wat vooral belangrijk is, is dat hij/zij fysiek goed in conditie is. Evenwicht houden heeft voor een groot deel met spierkracht te maken. Als de spieren in je voeten en benen goed ontwikkeld zijn kun je de kans op 'omvallen' aanzienlijk verminderen. Ook dat geldt voor iedereen. Naar mijn idee heeft het weinig met psychische zaken te maken, hoewel concentratie wel meespeelt. Maar dat speelt bij een sport als schaatsen ook mee; als je je niet goed concentreert kun je zomaar in de verkeerde baan terecht komen als je coach dat aangeeft... ;-)

gesteld dat de koorddanser zich voedt met onevenwichtige voeding, zijn er twee mogelijkheden : de koord breekt door zijn toename in gewicht van de onevenwichtige voeding of hij verliest zijn evenwicht . In beide gevallen zal hij vallen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100