Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom goud, zilver en brons bij medailles? En niet 3 edelmetalen?

Goud en zilver zijn edelmetalen, maar brons is "slechts" een legering. Het verschil in waarde tussen goud en zilver lijkt me kleiner dan tussen zilver en brons. Waarom geen 3 edelmetalen, of waarom 3 onderscheidingen ipv alleen goud en zilver?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Sport
3.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De oprichter (meneer De Coubertin) van de nieuwe Olympische Spelen in 1896 heeft zich bij het bedenken van het Olympisch muntstelsel laten inspireren door de koperen, zilveren en gouden munten die toen net ingevoerd waren door de Latijnse muntunie.
Waarom goud voor de nummer 1 is en zilver voor 2 en brons voor 3, heeft natuurlijk te maken met de waarde van goud, zilver en brons. Goud is nu eenmaal het kostbaarst.
Maar daarnaast staat goud voor goddelijkheid en macht. Zilver staat voor energie en kracht en brons staat voor enthousiasme en zorgzaamheid. Goud was alleen voor de allerbesten.
(Lees meer...)
fremar
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Gouden zilveren en bronzen medailles bij de olympische spellen zijn pas in 1904 (St. Louis) geïntroduceerd. In 1896 kreeg de winnaar een zilveren medaille en een olijftakje.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dank je!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding