Hoe kan het dat ik tijdens het sporten zowat flauwviel en moest overgeven?

Hallo,

afgelopen maandag ging ik fitnessen om ongeveer 7 uur 's avonds. Ik doe altijd veel cardio en train mijn armen. Om ongeveer tien over half 9 voel ik me ineens heel beroerd, ik kan niet meer voor me uit kijken en voel me misselijk. Ik loop naar de wc en geef over, hierna gaat het ineens wel weer goed. Hierna heb ik nog 30 minuten cardio gedaan.

Hoe kan het dat dit gebeurd? vorige week maandag voelde ik me in de sportschool ook al misselijk en duizelig, maar de rest van de week niet. Op maandag eten wij een salade met uien en paprika met 2 zachtgekookte eieren.

Alvast bedankt,

Groetjes,

Roy

Weet jij het antwoord?

/2500

Het misselijke gevoel kan ontstaan doordat je misschien te snel na het eten bent gaan sporten. Stel dat je om 6 uur eet en om 7 uur gaat sporten, dan is dat snel achter elkaar. Verder kunnen oedingsmiddelen als uien, bonen, koolsoorten, rauwe paprika of radijs klachten zoals oprispingen geven tijdens het sporten. En misselijkheid voorkom je ook enigszins als je voldoende drinkt, daarmee bedoel ik dan wel water drinken en geen koolzuurhoudende dranken.

Bronnen:
http://www.telegraaf.nl/vrouw/inbeweging/2...

Ik gok dat je te weinig hebt gegeten. Alleen sla met 2 eieren en wat paprika levert maar weinig energie. Voor cardio heb je meer koolhydraten nodig, naast eiwitten. Probeer de volgende keer eens iets als een bord pasta, of iets met witte rijst. En het liefst 1 1/2 - 2 uur voor het sporten eten, dan kan het eerst goed zakken voor je begint. Maar waarom heb je nog 30 minuten cardio gedaan nadat je hebt overgegeven? Je lichaam gaf duidelijk aan dat de limiet bereikt was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100