Welke sporten waren vroeger wel Olympische sporten (dus op de Olympische Spelen), maar nu niet meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zomerspelen Cricket, Croquet, Golf, Jeu de paume, Lacrosse, Motorbootracen, Pelota, Polo, Rackets, Roque, Rugby, Touwtrekken. Na de Spelen van 2008 zijn honkbal en softbal afgevallen Toegevoegd na 1 minuut: Discuswerpen Griekse Stijl - Tweehandig discuswerpen - Tweehandig kogelstoten - Tweehandig Speerwerpen - Verspringen vanuit stilstand - Hoogspringen vanuit stilstand - Hink-stapsprong vanuit stilstand - 200m Hinderniszwemmen - Touwklimmen - Halterheffen - Steenwerpen - Acrobatiek – Knotszwaaien. Toegevoegd na 13 minuten: Dat betekent dat als bij een toekomstige Olympische Spelen een nieuwe sport wordt opgenomen, een andere sport uit het programma verdwijnt. De richtlijn hierbij is en blijft de cijfermatige eis Uiteindelijk heeft een speciale commissie binnen de IOC het laatste woord de cijfermatige eis is dat de sport gespeeld moet worden In 75 landen en vier continenten (mannen) en 40 landen en drie continenten (vrouwen).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Olympische_Zo...

cricket, golf, lacrosse, motorboot racen.

Touwtrekken en Kunst (Ook wel Literatuur of Poezie genoemd). Ja, of men het laatstgenoemde echt een sport kan noemen betwijfel ik, maar van 1912 tot 1948 was Poëzie een olympische discipline. http://nl.wikipedia.org/wiki/Olympische_Zomerspelen_1912 http://www.rektoverso.be/content/view/264/2/

In het oude Griekenland beoefende men andere sporten dan tegenwoordig. Een aantal sporten, die bij de eerste Olympische spelen beoefend werden, maar tegenwoordig niet meer: Pankration. Het pankration was de vechtsport, waarbij vrijwel alles mocht. Slaan, trappen, verwurgen, vingers breken. Wat niet mocht was bijten en elkaars ogen uitsteken! Wagenrennen en paardenraces In het hippodroom werden de hippische sporten afgewerkt. Het hippodroom was te vergelijken met het stadion van de hardlopers. Niet meer dan een lange baan in de open lucht. Bij de wagenrennen deden wagens met twee paarden ervoor mee(=tweespan) en met vier paarden ervoor(=vierspan).Niet de berijder van de wagens kreeg als hij won de overwinningstak, maar de eigenaar van de paarden. Tegenwoordig heb je nog wel wedstrijden met twee en vierspan, maar die wedstrijden zijn met name gericht op behendigheid; het afleggen van een technisch parcours.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100