Ik heb pfps (knieblessure), welke sport kan je dan het beste gaan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ben gaan zwemmen na een paar knie operaties. Volgens mijn orthopeed en fysio is dat erg goed. En je belast je knie niet.

Heb zelf ook pfps gehad, het is sowieso verstandig eerst naar een fysiotherapeut te gaan. Die heeft mij meerdere (persoonlijke) adviezen gegeven, bepaalde houdingen bij bijv. fietsen aangeleerd die beter zijn voor je knie etc.

•Fietsen: Fietstraining - ook op een hometrainer of ergometer - is bijzonder geschikt als sport voor patiënten met knieklachten, omdat het kniegewicht gelijkmatig wordt bewogen, zonder het lichaamsgewicht te hoeven dragen. Kies daarbij zo mogelijk een zo klein mogelijke versnelling, om het kniegewricht zo weinig mogelijk te belasten. Stel het zadel zo af dat u met de hiel net op het pedaal kunt staan. •Nordic walking: Nordic walking is voor mensen met klachten van het kniegewricht een goed alternatief voor jogging, omdat de gewrichten minder belast worden (bij jogging 2,5 tot 3 keer het lichaamsgewicht, bij nordic walking 1,0 tot 1,5 keer het lichaamsgewicht). Het is ook belangrijk om schoenen te dragen met een schokabsorberende zool en van een goed ademend materiaal. Wandelen in de bossen, op zandpaden en onverharde wegen is beter dan wandelen op asfalt. •Aquajogging: Voorklachten aan de knie is beweging in het water bijzonder geschikt, omdat door de opwaartse druk van het water het gewricht aanzienlijk minder belast wordt. Een hoge watertemperatuur, van ongeveer 30° C, werkt ook positief. Door de opwaartse druk van het water worden de gewrichten volledig ontlast en de spieren tegelijkertijd getraind. Aquajogging heeft ook een positieve invloed op de bloedsomloop en de stofwisseling.

Bronnen:
http://www.medibelgium.be/gezondheid/gewri...

Handboogschieten.daar belast je je knieen erg weinig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100