Mag je in een haven zeilen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens het Binnenvaartpolitiereglement mag het. Er staat namelijk niets over vermeld. Het kan natuurlijk zijn dat lokale (provinciale, gemeentelijke, etc.) verordeningen hier aanvullingen op maken. Het zou ook vreemd zijn als dat niet zou mogen, een motorschip mag wel de motor gebruiken, daar kunnen ook dingen mee misgaan. Met windkracht 7 moet je bij het in de haven varen misschien ook wat minder zeil zetten als met kracht 2, net zo goed als een motorschip ook niet met vol gas door de haven moet gaan.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0003628/voll...

Absoluut niet! Ik neem aan dat je bedoelt, vooruit komen en navigeren met behulp van de zeilen. Je moet altijd buiten de haven de zeilen strijken en op een hulpmotor naar binnen varen. Heb je geen motor, bijv bij een heel klein bootje heb je speciaal voor dat doel een boom en/of een peddel aan boord en dan moet je op spierkracht naar binnen. Toegevoegd na 2 uur: Het antwoord hierboven is eigenlijk bedoeld voor jachthavens. Zie bijv in de link een voorbeeld van een haven regelement.

Bronnen:
http://www.wscmuiderberg.nl/havenregelemen...

Ja, dat mag behalve als er een bordje staat dat het niet mag. Havens zijn soms privé-eigendom en dan gelden de regels die ze zelf opstellen. Over het algemeen is een zeiler een betere schipper dan een sloeper dus mijn advies is om gewoon je zeilen te gebruiken voor de voortbeweging.

Neee dat mag absoluut niet want er komen andere grote boten en dan kan je botsen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100