hoe vaak spiergroep trainen per week?

Zoals ik de vraag al zegt, wil ik graag weten hoe vaak je spiergroep trainen moet per week? Zelf dacht ik aan ongeveer 1x per week, maar weet niet zeker of dat slim is om te doen, omdat het misschien te weinig is.
Graag hoor ik ook waarom het antwoord van u een slimme keuze is om te doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vaak een kwestie van luisteren naar je lichaam. Jet beste is vaak 1-2 dagen rust na het trainen van een spiergroep. Dus je kunt een spiergroep iets van 3x in de week trainen als je wilt. Toegevoegd na 7 minuten: Probeer cardio en krachttraining ook af te wisselen, of als je spierpijn hebt eens iets rustigs tussendoor (yoga, wandelen, etc.) Zo blijf je in beweging, en kun je ook herstellen. Active recovery heet dat.

Één keer per week een spiergroep trainen is goed hoor, dat is echt niet te weinig. Als je echter het gevoel heb dat je niet hard genoeg getraind hebt dan kan je meer herhalingen doen of meer gewicht. Meer dan één keer per week een spiergroep trainen is af te raden, omdat je dan je spieren kunt overbelasten en dat heeft geen goede gevolgen. Je lichaam heeft namelijk toch echt wel wat dagen nodig om te herstellen, zelfs als je geen pijn meer voelt herstellen je spieren nog. Ben je een beetje eigenwijs en wil je toch meerdere keren per week je spieren trainen dan zou ik zeker niet te veel over je grenzen heen gaan. Voor info is evt. op http://forum.dutchbodybuilding.com/ veel te vinden. Succes met trainen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100