Gaan vasten en hardlopen samen?

Vandaag ben ik weer begonnen met vasten i.v.m. de 40-dagen tijd. Alleen bedenk ik me nu ineens...Hoe ga ik dat doen met mijn hardloopschema?
Kan ik blijven hardlopen in de 40-dagen tijd of is dit ongezond?

En als ik kan blijven lopen, op welk moment van de dag is dat dan het beste? Net nadat ik gegeten heb zodat ik genoeg energiestoffen in mijn lichaam heb, of juist aan het eind van de dag vlak voor ik weer ga eten zodat ik als ik terug kom weer nieuwe energie uit het eten kan halen?

Ik ren tussen de 5 en 10 km per keer en eet alleen 's ochtends en 's avonds.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hangt af van hoe je vast en wat je eet. Bekijk het als optellen en aftrekken. Lopen en andere activiteiten vraagt calorieen. Calorieën die je binnen krijgt met te eten. nu kun je beginnen te rekenen. Krijg je 1000 calorieen binnen en je verbruikt er 2000 dan haalt het lichaam 1000 uit zijn reserves. Uit reserves putten kan maar is beperkt. Wanneer dit gebeurd gaat het lichaam over naar de overlevings modus waardoor het lichaam minder begint te functioneren. Gaat het nog verder gaat het lichaam beginnen niet noodzakelijke functies uit te schakelen. Als je dan nog blijft doorgaan dan zou het wel eens kunnen zijn dat je hart het begeeft. Door minder te eten en dan veel te verbruiken gaat het ook misgaan met de hoeveelheid aan andere noodzakelijke stoffen, zoals gebrek aan kalk, zout, magnesium, water enz. Om een gedacht te krijgen van uw verbruik, om te overleven tijdens uw nachtelijke rust verbruikt uw lichaam ongeveer 1000 Calorieen. Vorig jaar heb ik tijdens een wandeltocht van 100 KM op 20 uur 19000 calorieen verbruikt. Samengevat, als je vast hoe het moet is het niet gezond zwaar te sporten, maar je lichaam zal wel signalen waarmee je dan beter kunt rekening mee houden Robby BB

Dat is een lastige vraag. Ik zou het je afraden maar als je het toch gaat doen is het verstandiger om na het eten hard te gaan lopen want anders ga je 10 km denk ik niet redden. Nadeel daarvan is dat je voor de rest van de dag je energie kwijt bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100