Waarom drink ik teveel tijdens en na het sporten?

Ik heb zojuist intensief gesport. Zoals altijd heb ik tijdens het sporten behoefte om te drinken, dus neem ik regelmatig een slok water. Ook na het sporten houd ik een tijd dorst, dus blijf ik nog een tijd doorgaan met water drinken.

Maar straks zal hetzelfde gebeuren als altijd: ik moet vaak naar het toilet, en elke keer moet ik veel plassen.

Ik weet dat het nooit kwaad kan wat extra water te drinken, maar toch denk ik dan: kennelijk heb ik meer water gedronken dan ik nodig had.

Toch heb ik het gevoel dat ik echt behoefte heb aan het water dat ik drink. Ik voel me echt dorstig, en ik heb nooit het gevoel dat ik teveel drink.

Hoe komt het dat ik drink naar behoefte, en tegelijk kennelijk toch meer drink dan ik nodig heb?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet het complete en uitgebreide antwoord, maar als je intensief sport dan ga je zweten door het zweten komen er zouten uit je lichaam dat met het zweet (water met zouten) wordt meegevoerd. Hierdoor wil je graag gaan drinken en veel drinken is altijd goed ;)

Omdat je tijdens het sporten vocht verliest, en je lichaam het vocht wil compenseren door water te gaan drinken. Om energie te kunnen produceren is er suiker, zuurstof en water nodig. Als je niet genoeg drinkt en veel sport kunnen je spieren verzwakken en kan je flauwvallen. Dus dit is een natuurlijke reactie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100