Is het verstandig om Glucosamine te slikken wanneer je ouder bent en aan body buidlding doet?

Mijn man is 43 en doet al sinds zijn 18e aan bodybuilding. Hij heeft nu zijn schema iets gewijzigd en is momenteel heel zwaar aan het trainen. Zwaar in de zin van zware gewichten. Echter, hij krijgt soms wat last van zijn pezen. Dit ondanks een goede warming up en goed strekken. Nu vertelde iemand hem dat het op die leeftijd lastig is om zo zwaar te trainen en rekening moet houden met het feit dat je beter Glucosamine kunt gaan slikken. Anders kan je maar beter niet zo zwaar trainen. Is dat waar? Graag advies

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is af te raden glucosamine te gebruiken. Dit is namelijk een fabelprodukt. Er wordt daarmee lekker geld verdient aan iets wat niet werkt. Vitamine D en kalk lijkt met dan eerlijk gezegd zinvoller. Die helpen mee met de opbouw van botten en gewrichten. Maar als je gezond en gevarieerd eet zou je dat in principe ruim voldoende daarvan moeten binnen krijgen. Misschien dat wat extra vitamine D in sombere dagen nog zinvol is. Want dan maakt je lichaam dat zelf niet of nauwelijks aan. Niet overdrijven, te veel vitamine D is niet zinvol en ongezond. (Ik ben bevoegd voedingsdocent, maar heb geen ervaring met zware trainingen)

Bronnen:
http://www.kwakzalverij.nl/569/De_twijfels...
http://www.kwakzalverij.nl/759/Glucosamine...

Luister naar je lichaam pijn is een waarschuwing. Het lijkt mij dat de training te zwaar is en het lichaam dat aangeeft. Dit kan je misschien oplossen door ' dingen' te gaan slikken. Dat is een prima oplossing als je bij je dagelijkse bezigheden ergens last van hebt. Maar in dit geval zou ik de training aanpassen aan wat het lichaam (nog) kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100