Waarom gaan duikers (met zo'n fles) altijd achterwaarts het water in vanuit een boot?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De wijze van te water gaan verschilt per situatie. Bij een zogenaamde shoredive (kantduik) loop je bijvoorbeeld gewoon het water in, terwijl je van een grote boot meestal gewoon afspringt, waarbij je met de ene hand het masker en de automaat beschermt en met de andere hand de inflator vasthoudt. De achterwaartse rol wordt vrijwel altijd gebruikt indien men te water gaat vanaf een zodiac of rubberboot. Daarbij gaat men op de rand zitten en laat zich langzaam achterover glijden.

Stel je voor n zware rug zak op je rug vaak met lood gordel , ga je lekker op de boot rand zitten en laat je achter over rollen . Ook het wat kwetsbare automaatje ,de bril gaan iets rustiger het water in . Spring eens met zwem vliezen het water in , je klapt mogelijk achter over , of plat . Natuurlijk kan het wel maar vergt net wat meer handigheid . En anders om zittend is het evenwicht lastig en kans op achterhoofd tegen boot (de zwemvliezen ) .

Je kan gewoon niet goed vooruit lopen met vinnen aan. Achteruit is handiger.

Duikers kunnen op verschillende manieren te water gaan. Vanaf de kant kun je uieteraars het water inlopen. Is er echter hoogte verschil tussen kant en waterkun je je achterwaards laten vallen of water " instappen". Bij een niet al te grote boot, waar wel hoogte verschil met water is, is dat instappen geen optie. Je moet dan nl eerst gaan staan en ook nog eens over de rand stappen. Eerst gaan zitten op de rand en je achterwaards laten vallen is dan gewoon kakkelijker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100