Ben je verplicht je inschrijvingsbewijs te laten zien van de gemeente bij opzegging van de sportschool i.v.m. verhuizing?

Ik zeg mijn abonnement op bij de sportschool i.v.m. verhuizing, dit door vervroegde beëindiging van school. Ze zeggen dat ik een bewijs moet laten zien dat ik ingeschreven ben in de nieuwe gemeente. Is dit werkelijk verplicht of kan het ook anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar heb ik nog nooit wat van gehoord en lijkt me dus gewoon onzin. Jij mag je abonnement opzeggen wanneer je wilt (natuurlijk wel rekening houdende met opzeg termijn). Je hoeft je voor hen niet te verantwoorden waarom je gaat opzeggen. Daar hebben ze namelijk helemaal niets mee te maken.

Nee, dat is nergens voor nodig. Ook al woon je in Amsterdam en ga je sporten in Limburg. Daar heeft een sportschool niets over te zeggen.

Als jij een abo neemt bij de sportschool start je doorgaans met een jaarabonnement. Binnen dit jaar kun je er niet vanaf, tenzij je een heel goede reden hebt. Zo'n reden zou een verhuizing kunnen zijn. Ik kan me voorstellen dat de school voor deze coulance een bewijsje wil zien. Ná het eerste jaar, mag het abonnement niet meer stilzwijgend worden verleng en kun jij er met inachtneming van de opzegteermijn zo weer vanaf. Je hoeft dan ook nergens een bewijs van te laten zien

Ja ik heb dit ook gehad. Omdat je een jaarabonnement hebt kun je er normaal niet eerder van af. Het kan wel maar dan moet je het resterende bedrag alsnog betalen. Mijn sportschool hanteerde ook een aantal uitzonderingen waaronder verhuizing verder dan 15 km. Ik heb ook een kopietje als bewijs moet overhandigen. Of dit echt verplicht is geen idee maar waarschijnlijk wel voor hun administratie en accountant. Anders kan iedereen die er eerder vanaf wil roepen dat ze verhuisd zijn. Net zo goed dat je van je reiskosten per OV bv. ook een bewijsje moet overhandigen aan een werkgever.

Als het goed is heb je een contract, hierin staan de spelregels. Jij wilt graag dat de sportschool zich hieraan houdt, dan hoor jij je daar ook aan te houden. Als je echt gaat verhuizen en de sportschool dit ziet als een geldige reden het contract te beëindigen waardoor jij niet meer hoeft te betalen lijkt mij het overhandigen van dit verhuisbewijs van de gemeente geen probleem. Voor hun administratie is dit nu eenmaal vereist, dit gaat ook maar via boekhouders die op hun beurt bij de belasting weer verplichtingen hebben dit op orde te hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100