Ik wil 30km gaan hardlopen. Welke voorbereidingen moet ik dan treffen?

Ik heb nog nooit zo lang gelopen dus ik vraag me af hoe ik mijn lichaam het beste kan voorbereiden op zo'n lange afstand. En hoe kan ik mijn lichaam tijdens het lopen oppeppen voor meer energie?

Ik hoef trouwens geen conditie meer op te bouwen. Het gaat alleen om de voorbereiding op zo'n lange run.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk maar eens op www.myasics.nl, die kunnen jou een perfect trainingsschema aanbieden voor jouw doel. Als je al een getraind lijf hebt, geef je dat aan en wordt daar rekening mee gehouden. Wanneer je al echt goed getraind bent, en je gewend bent aan hardlopen, hoef je bij een run van 30 km niet zo bang te zijn dat je je tijdens de run moet 'oppeppen': Dat doet jouw lijf voor jou. Na een uur lopen gaat je lichaam zelf over in een stand waarbij het lijkt alsof je eeuwig door kunt blijven lopen. Het geeft echt een kick. Zorg wel dat je water bij je hebt aan een heupriem. Overigens: Ben je wel een hardloper? Als je lichaam in goede conditie is maar nog nooit heeft hardgelopen, dan zal je dat wel eerst moeten opbouwen.

begin met 1 minuut lopen, 1 minuut wandelen, de volgende keer 2 minuten lopen, 1 minuut wandelen, de volgende keer al 5 minuten lopen, 2 minuten wandelen,... bouw zo op, zoek ook eens op internet: start to run

Voordat je gaat lopen een zakje ORS oplossen in water en meenemen in een bidon. Na 10 kilometer de helft opdrinken en na 20km de andere helft. heb je net wat extra energie tijdens het lopen.

Bronnen:
http://www.samenwerkendeapothekers.nl/asso...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100