Mag mijn sportschool tot februari 2013 maandelijks 17 euro incasseren terwijl ik vorige maand mijn abonnement heb opgezegd?

Februari 2012 heb ik een abonnement bij een sportschool afgesloten met maandelijke afschrijving, geen jaarabonnement omdat ik elk moment wilde kunnen opzeggen. In mei 2012 heb ik een opzegbrief gestuurd, waarna ik bericht kreeg dat de betalingen pas zouden stoppen in februari 2013. Mag dit volgens de wet? Ik wil niet betalen zonder gebruik te maken vd sportschool.
Ik kijk uit naar uw reacties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zult echt je contract even moeten nakijken. Het is namelijk niet zo dat als je maandelijks betaalt dat je dan ook per maand kunt opzeggen. Kijk maar bij een telefoonabonnement, je betaald per maand maar het is vaak een contract voor 1 jaar (of meer). Daarnaast is het wel zo dat als je al een jaarcontract achter de rug hebt en deze stilzwijgend wordt verlengt, je wel per maand kan opzeggen. Maar ik denk niet dat dit hier het geval is. Ga eventueel in overleg of ze niet uit coulance al willen stoppen. Nee heb je, ja kun je krijgen.

Weet je wel zeker dat je geen jaarabonnement hebt? De meeste sportscholen hebben een lager tarief als je een jaar of langer lid blijft. Kijk je contract er nog eens op na en als je geen jaarcontract hebt, zou ik het geld via internetbankieren storneren (=terugboeken)

Het zou wel is kunnen zijn dat je pas na een jaar maandelijks kan opzeggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100