Kunnen 10 kinderen, verdeeld over de basisschoolleeftijd (4-12 jaar), samen een tractor van 1000 kg vooruit trekken (als zeskamp spel)?

Toegevoegd na 38 minuten:
Ik snap dat een kind geen 100 kg kan tillen/trekken. Een tractor staat op wielen, het gaat erom dat ze dat ding 'aan het rollen krijgen'!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk het niet, want ik ga er niet van uit dat een 10 kinderen tussen de 4 en de 12 100 kilo per persoon kunnen trekken...

Even logisch beredeneerd: een volwassene kan in zijn eentje een personenauto van 1300kg trekken of duwen (mits die in z'n vrij staat) wint 1 volwassene een potje touwtrekken van 10 kinderen? Mij lijkt van niet. Dus mijn antwoord: Ja, gaat ze lukken, misschien niet snel maar dat zal de bedoeling van het spel ook niet zijn.

Zekerheid kun je niet krijgen. Theoretisch wat gestoei met hellingshoek, totaal gewicht kinderen, wrijvingsweerstand. Dat laatste is natuurlijk het belangrijkste en onduidelijk. Als onderdeel van zeskamp spel lijkt me het leuk. Het gaat om plezier beleven! En met de volgende tips lukt het altijd. Zorg voor zo laag mogelijke weerstand De trekker op het erf en eerst de plek goed vegen. Geen steentjes. Lukt het niet om die van de plek te trekken, zet hem dan onder kleine hellingshoek. Zorg er wel voor dat er iemand op zit om te kunnen remmen! 't Lukt altijd, maar vraagt wel wat voorbereiding (uitproberen). Veel plezier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100