is stoel ook goed voor oefening zoals zit en opstaan?

Bijvoorbeeld twee stoelen en je gaat zitten, en daarna ga je opstaan en naar tweede stoel lopen en weer zitten, en daarna weer opstaan en naar eerste stoel lopen en zitten en daarna weer naar andere stoel tot je niet meer kan...Is dat goeie oefening?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, dat is een prima oefening. Je kunt ook 60 keer met 2 zware boodschappentassen naar je zolder lopen en weer terug, totdat je niet meer kunt. Dat is ook goed, want dat is beweging, en in principe is beweging altijd goed. Maar er zijn 2 kanttekeningen te maken: - het is een misverstand om te denken dat bewegen waarbij je jezelf uitput zoveel gezonder is, dan gewoon bewegen. Zoiets werkt eerder in je nadeel, omdat er een kans is dat je je forceert. - de oefening die jij voorstelt, zal je bar weinig motivatie opleveren. Want het is natuurlijk bloedsaai, en waarschijnlijk zit je er ook binnen. Veel beter is het dus, om niet zelf allerlei exotische oefeningen te gaan verzinnen, maar te gaan wandelen, fietsen, zwemmen, hardlopen of in je tuintje te werken. Dat is leuker, je bent in de buitenlucht, en je vermijdt uitputting. Vooral dat laatste is nergens voor nodig. En het is helemaal gezond als je bovengenoemde zaken combineert. Dan krijgt je hele bewegingsapparaat aandacht en beperk je je niet alleen tot je benen en de rugspieren in de oefening die jij voorstelt. Succes!

Elke beweging is beter dan geen beweging zolang je geen dingen overbelast. Dus ja: het is een goede oefening, maar 'doorgaan tot je niet meer kunt' lijkt me niet verstandig met het oog op blessures.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100