Waar wordt honkbal uitgezonden?

Voetbal is een hele populaire sport. De televisie wordt ermee overspoeld. Op zowel de publieke omroepen als op de commerciële zenders. Niet alleen wedstrijden, maar ook gaan ze er veel over praten op bezoek bij de voetballers. Bij honkbal is dat anders. Ik weer dat er een competitie van is vergelijkbaar met de Eredivisie, maar ik heb geen idee waar ik deze kan volgen op de televisie. Welke zender zendt deze uit, hoe zit dat? Ik hoop dat iemand mij daarover kan vertellen. Wordt het überhaupt wel uitgezonden?

Vorig jaar won Nederland het allerlaatste Wereldkampioenschap honkbal (het wordt opgevolgd door de World Baseball Classic). Nu ik dat besef, vind ik dat best wel knap. Op de Wikipedia staat dat wij een van de beste Europese landen zijn en ook over de hele wereld goed scoren. Het lijkt me niet dat de televisie de gehele sport negeert. Waar was dit WK te volgen vorig jaar? Zond de NOS, net als dit WK voetbal, het uit?

Kort gezegd wil ik graag informatie over waar de Nederlandse honkbal wordt uitgezonden, waar het WK werd uitgezonden. Is hier ook ergens een schema van te vinden? Als we zo goed zijn in deze sport, is het onmogelijk dat het door de televisie wordt genegeerd. Bedankt!

Toegevoegd na 8 minuten:
Overigens vind ook ik het een hele mooie sport, daarom wil ik het nu een keertje graag op de televisie zien en me er meer in verdiepen. Ik heb het pas ook op school gespeeld en het was best we leuk. :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is inderdaad erg raar, honkbal is een mooie sport, en wij Nederlanders zijn er goed in! Vorig jaar werd het WK wel uitgezonden, maar andere honkbalwedstrijden worden eigenlijk nooit op een 'normale zender' uitgezonden. Misschien heb jij zelf een internationaal sportkanaal waar af en toe een wedstrijd op te volgen is?

Tijdens de reguliere studio sportuitzendingen op zondag tussen 18 en 19 uur wordt er (bij belangrijke wedstrijden) wel aandacht besteed aan Honkbal. Van het WK Honkbal is alleen de finale live uitgezonden. Andere wedstrijden niet. De reden daarvoor zal toch zijn dat de opbrengsten van het uitzenden van honkablwedstrijden de kosten van de uitzendrechten niet zullen dekken. Er zijn wel meer sporten in Nederland die ondergesneeuwd raken bij het voetbalgeweld. Zo wordt er van hockey ook niet heel veel uitgezonden.

als je honkbal op tv wilt kijken kunt je dat doen via espn of mlb tv , dit kost wel geld maar wil je de wedstrijden kijken gratis kun je op www.mlb.com bij video's dit zijn wel wedstrijden van Amerikaanse clubs . en op nl 1 worden soms op zondag hele wedstrijden uitgezonden van Nederlands clubs grietjes van een honkballer Toegevoegd na 6 minuten: groetjes * :P

Bronnen:
www.mlb.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100