Hoe kunnen doven mee doen aan wedstrijdzwemmen?

Ze kunnen het fluitje niet horen toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze horen geen fluitje nee, maar ze kunnen wel een vlag zien zwaaien. En zo wordt dat dan aangegeven. Toegevoegd na 1 minuut: En er wordt gebruik gemaakt van lichtsignalen.

Bronnen:
http://www.knzb.nl/wedstrijdsport/gehandic...

Op het startblok zit een element die zodra het startschot komt, het gaat trillen. Dus dat voelen ze aan hun voetzolen.

et is belangrijk dat je voordat de wedstrijd begint overlegt met de scheidsrechter dat die er vanaf weet zo kunnen dingen toegepast worden zoals wat hier boven staat of eventueel met overleg met de zwemmer en scheidsrechter andere dingen kunnen toepassen Toegevoegd na 1 minuut: voor meer infomatie over het zwemmen met een handicap kijk dan even bij de bron

Bronnen:
http://www.knzb.nl/wedstrijdsport/gehandic...

Bij de meeste doven en slechthorenden staat een official achter de persoon en tikt deze aan als het startschot klinkt. Ook kijken doven en slechthorenden naar de official die het startschot geeft, deze kan dan door middel van een hoofdknikje aangeven dat er gestart mag worden. Ook kan er besloten worden een volledig stil startschot te geven door middel van het gebruik van een vlag. Bij mijn kinderen zit een doof kind dat op deze manier toch mee doet aan het wedstrijdzwemmen. Bij de wedstrijdsecretaris wordt aangeven dat het kind doof is en een vrijwilliger/official tikt het kind aan als het startschot klinkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100