Ik heb een abonnement gisteren afgesloten bij een sportschool,maar hoorde later pas dat er geen douche is kan ik er nog onderuit, hij gaat 1 april in?

Ik heb een abonnement gisteren afgesloten bij een sportschool,maar hoorde later pas dat er geen douche is kan ik er nog onderuit, hij gaat 1 april in? Ik woon te ver om onderweg zonder te douchen te reizen, alleen ben zo dom geweest om te betalen alvast. Is er een manier om er onderuit te komen? zou me heel erg helpen

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt af van de manier waarop je het contract hebt afgeloten. Als je het on line of per telefoon hebt gedaan dan heb je een week de tijd om het af te zeggen, of het contract te verbreken/beeindigen en de sportschool is dan verplicht om je je geld terug te geven. Ik weet niet of ze administratiekosten rekenen maar als ze dat inderdaad doen dan denk ik dat je die niet terug kan krijgen. Als je het contract hebt afgesloten terwijl je in de sportschool was dan ben ik er niet zeker van of de week 'afkoelingsperiode' ook geldt. Sukses!

De Consumentenbond heeft met de branchevereniging van sportscholen Fit!vak algemene voorwaarden afgesproken. Hierin is opgenomen wanneer een sporter tussentijds van zijn abonnement afkan, bijvoorbeeld bij verhuizing of langdurige blessure. Ook komt er een week bedenktijd als iemand zich aanmeldt bij een sportschool. Hier is wel een belangrijke uitzondering op: als je meteen gaat sporten, vervalt de bedenktijd.

Bronnen:
http://www.geldenrecht.nl/artikel/2012-03-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100