Wat verstaat men onder "leiding geven" tijdens het stijldansen?

En hoe doe je dat dan? (Als man)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

zelf zit ik op stijldansen en weet dat leiding van een man wel een van de belangrijkste dingen is in het dansen, leid hij verkeerd dan heb je een grote kans dat zij ook iets fout zal doen. leiden in stijldansen is dat de man aangeeft waar ze naar toe dansen en welke kant zij heen moet. dat doe je eigenlijk automatisch, maar soms lukt dat niet meteen, je geeft met de hand die bvb op haar rug licht aan dat ze door de poort moet door haar die richting op te duwen (niet te hard) waar ze heen moet. als je het alsnog niet snapt kan je het aan je leraar vragen die je leert dansen, meestal leer je sturen al in 1 van de eerste lessen

De dame en jezelf richting aangeven, niet alleen waarheen je danst maar vooral aangeven hoe zij dient te draaien en te bewegen, kortom je moet haar als het ware "in de hand houden". De dame moet zich laten leiden, meegeven met zijn bedoeling en hem vertrouwen. Dat is voor beiden iets wat je moet leren, een kunst.

Niet alleen bij stijldansen, maar bv ook bij salsa. De man bepaald alles. Welke kant je op gaat wanneer er gedraait wordt, etc. Tijdens de les leer je hoe je dit moet aangeven, zodat de vrouw weet wat ze moet doen. Dit is voor elk figuur weer anders. Dus kan je niet vertellen wat te doen. Het is de taak van de man om de vrouw zo mooi mogelijk te presenteren, Kijk eens op youtube daar staan genoeg how to filmpjes. Daar kan je een idee krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100