Brand je echt zoveel calorieëen? Zie omschrijving.

Op de sportschool heeft elk cardio apparaat (cross trainer, fiets, loopband) een km-teller, tijd enz. Geeft ook aan hoeveel calorieëen je hebt verbrand. Klopt dat ook in verhouding met de realiteit, zeg maar???

Weet jij het antwoord?

/2500

Om het heel exact te doen moet het apparaat weten hoeveel je weegt, wat voor kleding je aanhebt enzovoorts, maar het is een vrij goede indicatie.

Wij hebben thuis zelf fitnessapparaten(loopband/fiets/roeimachine)en dan kan je precies zien hoeveel calorieën je verbrand. Als ik een half uur op de loopband ren is dat ongeveer 200 calorieën. Dat is de realiteit:) Ik snap eigenlijk niet waarom jij denkt dat het aantal calorieën dat wordt aangegeven niet zou overeenkomen met de 'realiteit'. Dan zou het dus niet kloppen(?) Wat jij verbrand aan calorieën kan je aflezen en dat klopt gwn behalve als het apparaatje dat dit aangeeft kapot is. Snap je?;-)

Die apparaten gebruiken slechts gemiddelde waardes en zijn niet echt nauwkeurig. Aan alleen het gewicht, leeftijd en hartslag kun je nie meten hoeveel kcal je verbrand. Elke persoon heeft een ander metabolisme, die apparaten houden daar geen rekening mee. Ga er maar vanuit dat het apparaat een waarde aangeeft die te hoog is. Toegevoegd na 2 minuten: Het is niet nodig om te weten hoeveel je verbrand, voel gewoon voor jezelf de intensiteit. Als je nog normaal met iemand kan praten, ben je niet intensief bezig. Als je slechts losse woordjes kan zeggen, dan ben je goed bezig :)

Bronnen:
www.fitvillains.tumblr.com

Ik heb geen flauw idee of het echt helpt. Ik geloof er niet in, en heb ook gelezen op een andere website dat je in de sportschool toch wel op je kont zit, en dus eigenlijk daardoor weinig verbrand. Wat wel heel goed schijnt te helpen, is je huishouden doen en dan zeer intensief. En er dan vooral ook voor zorgen dat je je in allerlei bochten wringt met je lichaam. Als je dit dan 3 keer per dag, 10 minuten lang doet, dan schijn je daar nog veel meer calorieen mee te verbranden dan dat je naar de sportschool zou gaan. Ook omdat je in de sportschool steeds dezelfde beweging achter elkaar maakt op zo'n apparaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100