draaiknop van de radiators beetje of helemaal open zetten bij afwezigheid chalet (camping) ? temperatuur staat ingesteld op 7C graden is dat genoeg?

Wat is de beste temperatuur instelling bij lang afwezigheid!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zorgen dat de leidingen blijven dooratromen is het belangrijkst. Daarom alle knoppen open draaien. Verder moet je condensvorming voorkomen aan de wanden. Daarvoor is 7 graden wat laag, immers de wanden zijn kouder dan de lucht. En op koude oppervlakken gaat water condenseren. Ik zou daarom de luchttemp op 10 graden instellen.

In ieder geval de radiatoren helemaal openzetten. Als ze half open staan moeten ze harder werken om de ruimte op temperatuur te houden. Stel de temperatuur in op 12C graden. 7C graden is te koud, het wordt dan te vochtig in uw chalet. Het is ook voor het behoud van uw chalet.

Bronnen:
eigen ervaring bij ouders

Bij langdurige leegstand is de vorstbeveiligerstand van de cv ( +7gr) voldoende. (wel alle radiatorkranen openlaten) De ventilatorroosters open houden. (geen ramen of luikjes op een kier) Overgordijnen of horizontale of verticale lamellen openlaten. Zonlicht helpt mede aan klimaatbeheersing.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100