hoe snel is je conditie weer op pijl?

Na een dipje (weinig aan conditie gedaan) merk ik dat mijn condtie erg omlaag is gegaan. Wist niet dat dat zo snel ging. Hoe snel is het weer pijl, en ik bedoel nu niet met veel sporten maar met gewoon wat meer op de fiets, wandelen enzo.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

heb er in de winter ook last van,gewoon iedere dag met een kwartiertje beginnen te wandelen of fietsen en langzaam opbouwen ,vooral op een plek die leuk is,in de zomer gaat het makkelijker je conditie opbouwen.Met een paar maanden kan je het weer op peil hebben,indien het weer goed is en de zon schijnt.

Dat gaat snel want je spieren hebben een geheugen

Héél snel. Het hangt natuurlijk een beetje af van je leeftijd en je veerkracht. Ben je uit conditie omdat je ziek geweest bent, dan duurt het wat langer. Eventjes rustig starten. Eerst 5 km fietsen en een uurtje lopen. Dat voer je in een paar dagen op. Je zult zien dat je binnen een week weer je oude conditie terug hebt.

Ik heb hier al verschillende boeken over gelezen en diverse bronnen zeggen 3 x per week 5 km joggen. Wanneer je hier een regelmaat in krijgt kan je zelfs uw conditie niet beter maken. Je kunt eventueel wel uw persoonlijke record ,snelheid,afstanden ...verbeteren doch je algehele conditie blijft dezelfde. Trouwens ,overdreven sporten is ook niet goed!

Dat kan vrij snel gaan. Als jij elke dag ongeveer 30 minuten fietst dan merk je binnen twee weken zeker een vooruitgang! Succes ermee

Maak voor je zelf een klein dagprogramma zoveel minuten die activiteit en zoveel minuten die activiteit b.v. Goed en gevarieerd eten maar natuurlijk ook ontspannen. Dus dagelijks je programma afwerken dan gaat het snel weer beter. En misschien ontdek je nog wel andere dingen waardoor je weer op dreef komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100