Hoe til je 200 kg zonder je rug te verprutsen?

Ik zit altijd vol bewondering te kijken naar "De sterkste man van ..."

Hoe krijgen ze in hemelsnaam 200 kg de lucht in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar gaan jaren van training aan vooraf. Het is niet zo dat ze zich nu inschrijven en volgende week meedoen. Toegevoegd na 2 minuten: Mocht je ook ooit zoiets willen proberen: http://www.zen6es.com/sports-training/sterkste-man-training.html

Daar gaat natuurlijk niet zomaar. Daar ging natuurlijk jarenlange training aan vooraf zodat alle spieren zeer sterk zijn geworden. Tevens weten ze precies hoe ze dergelijke oefeningen moeten doen en doen ze dit alleen als ze goed zijn opgewarmd. Tevens hebben ze vaak een brede riem om (die je niet altijd ziet maar onder hun trui zit) om hun rug te verstevigen. En geloof mij, er worden ook heel veel ruggen verpest hoor door zulke sporters, maar die hoor je niet altijd in het nieuws.

Dat heb ik vaak genoeg mijn broer zien doen: die kon de helft van een koe optillen door eronder te kruipen - en daarna ging hij met de andere helft in de slag. Overigens woog hijzelf al 198 pond en wetenschappelijk gezien kan een man 3x zijn eigen gewicht tillen en om bepaalde biologische redenen een vrouw maar de helft van haarzelf.

Veel trainen en vooral de oefeningen correct uitvoeren. Daarnaast is goede voeding belangrijk. Daarnaast moet je natuurlijk ook talent hebben. Een klein ielig meisje kan waarschijnlijk na jaren training dat nog steeds niet. Zo kan een fors gebouwde jongen waarschijnlijk ook nooit topballet gaan doen. :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100