Wat is de rol van de raad van commissarissen (RvC) bij Ajax?

Dus even voor de duidelijkheid: wat doet de RvC bij Ajax? Wat voor bevoegdheden hebben ze? Waar dragen ze verantwoordelijkheid over? Dank je wel!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De raad van commissarissen is het toezichthoudende orgaan van naamloze vennootschappen en besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid. Een lid van de raad van commissarissen heet een commissaris. De president-commissaris staat aan het hoofd van de raad van commissarissen. Een lid van de raad van toezicht heet een toezichthouder. Het heeft de taak om toezicht te houden op het beleid van de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken in de vennootschap en de ondernemingen die daaraan verbonden zijn. De term raad van commissarissen wordt eveneens gebruikt voor een toezichthoudend orgaan in een vereniging of een coöperatie. Wanneer deze rechtspersonen een publiek-private doelstelling hebben wordt dikwijls de naam raad van toezicht gehanteerd.

De zelfde verantwoordelijkheid als in alle ondernemingen waar een RvC van toepassing is. Het heeft de taak om toezicht te houden op het beleid van de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken in de vennootschap en de ondernemingen die daaraan verbonden zijn. De term raad van commissarissen wordt eveneens gebruikt voor een toezichthoudend orgaan in een vereniging of een coöperatie. Wanneer deze rechtspersonen een publiek-private doelstelling hebben wordt dikwijls de naam raad van toezicht gehanteerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100