Waardoor zijn afwisselingsoefeningen extra belastend?

Bij conditietraining kan ik met gemak een half uur hardlopen. Ik kan ook met gemak tien minuten touwtjespringen.

Als we echter hardlopen en elke 20 tot 50 m vier keer touwtjespringen, ben ik na vijf minuten volkomen uitgeput en buiten adem.

Waardoor is die afwisseling zoveel vermoeiender, zelfs vermoeiender dan eerst een half uur hardlopen en daarna ook nog eens tien minuten touwtjespringen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je tijdens die korte, maar veel zwaardere belasting veel extra-energie van je lichaam vraagt. Ze noemen dit met een mooi woord 'interval-training', waarbij je dus je lichaam vraagt zo'n 90-95 % van het maximum te leveren. Dit werkt enorm konditie-verhogend, véél meer dan zoals je schrijft een half uur hardlopen en dan een tijdje springen. In de herstelfase van het touwtjespringen loop je al weer, dus je lichaam herstelt terwijl het een prestatie levert. Voor je hart en je spieren is dit een prima training, en de beste manier om je conditie te verbeteren.

Jr bedoelt interval training... Nou dat komt omdat je haart in de uitrust of herstelfase meer bloed gaat verpompen... Dus als de rest van het lichaam rust, dan gaat het hart nog eens extra door... Ga je dan het lichaam weer belasten, dan krijgt het hart het op dat moment dubbel te verduren... Dus dat kan voor mensen die hier niets van snappen zelfs funest zijn... Dus weet wat je doet bij interval training...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100