Val je van zwemmen nou wel of niet af?

Als je op internet kijkt zie je veel berichten dat zemmen niet goed zou zijn om af te slanken, dat sporten zoals hardlopen etc. veel beter zijn om vet te verbranden.
Waar slaat dit op? Als je zwemt ben je toch ook in beweging? Wat is waarheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Van zwemmen baantjes trekken val je wel af.

Hardlopen is niet per definitie beter dan zwemmen, om af te slanken. Voor mensen met veel overgewicht kan hardlopen een veel te zware belasting voor de gewrichten opleveren. Verder is het zo dat met zwemmen de watertemperatuur belangrijk is. Als het water te koud is, zal je lichaam zich daartegen willen beschermen door vet op te gaan slaan.

Met zwemmen verbrand je idd ontzettend veel calorieën. Als je echt wilt afvallen is zwemmen de allerbeste sport daarvoor. Per 20 minuten verbrand je maar liefst 660 calorieën. Toen een tante van mij zo'n 30 kilo moest afvallen,gaf haar huisarts haar dan ook het advies ( elke dag) te gaan zwemmen. Dus ik snap niet wie dat beweerd op internet,ik lees altijd het tegenovergestelde en dit klopt ook. Het is ook wel bekend dat je met zwemmen veel calorieën verbrand en dus afvalt.

Bronnen:
www.caloriecalculator.nl

Baantjes zwemmen is zo goed en gezond voor je! Het is een ideale manier om af te vallen.. Zoals eerder aangegeven; je belast je gewrichten niet zoals bij hardlopen. Het is ook goed voor je spieren en voor je rug en nek. Ik heb gemerkt dat je dan ook wat rechter gaat lopen en staan. Omdat je een (gespierdere) rechte rug krijgt plus het feit dat je afvalt.. Lijk je ook een klein beetje langer. Ik persoonlijk vind het ook veel leuker dan hardlopen. vooral doen.. Het is trouwens ook effectiever dan hardlopen. Het is ook zeer goed voor je conditie.

Afvallen doe je door vooral en in de eerste plaats door je voedingspatroon aan te passen. natuurlijk, met lichaamsbeweging verbrand je calorieën maar als je die erna met dezelfde vaart weer naar binnen tankt is het resultaat 0,0. Bovendien is het effect van minder eten vele malen groter dan dat van lichaamsbeweging op je gewicht. Er is onderzoek naar gedaan en uiteindelijk bleken de resultaten van gewichtsverlies door alleen meer bewegen uiteindelijk bedroevend te zijn. Ook is het zo dat slanke mensen die veel bewegen dat vooral doen omdat ze niet teveel wegen en niet andersom. Dat neemt niet weg dat ieder mens lichaamsbeweging nodig heeft om gezond te blijven. Zwemmen is een uitstekende manier van bewegen omdat je je gewrichten er nauwelijks mee belast, zeker als je overgewicht hebt. Daarentegen is lopen weer beter voor sterke botten. (melk niet, maar dat is weer een ander verhaal)

Je kunt wel afvallen van zwemmen, maar dat houd namelijk ook in hoe intensief je ermee bezig bent.

Onzin, elke vorm van beweging helpt. Krachttraining is trouwens ook goed, meer spieren = meer vetverbranding.

ik denk dat juist zwemmen beter is dan hardlopen, omdat je tijdens zwemmen meer spieren gebruikt en zwemmen zorgt juist voor rust, ook al ben je hard aan het trainen. Het afvallen is niet alleen afhankelijk van het bewegen, maar ook van je voedingspatroon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100