Wat geeft eerder commentaar: internet radio of tv

Wanneer er bijvoorbeeld een voetbal wedstrijd is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wij hadden het laatst gecheckt en de radio liep een paar seconde voor, maar het kan ook zo zijn dat ze bij die radio-zender bepaalde mensen hebben die naar die wedstrijd gaan en dan live verslag geven, of ze doe het met een tv voor zich..., dan lijkt het mij sneller te gaan op radio, maar dat verschilt per kanaal hoe hun de wedstrijd bekijken...

Eredivisie live op je televisie is het snelst.

Vrije ontvangst via de ether gaat het snelst. Dan komt het radiosignaal per satelliet. Daarna komt het radiosignaal via de kabel en als laatste het signaal via het internet. De satelliet komt op de tweede plek vanwege de enorme afstand en het omzetten van het signaal, bij de kabel heeft te maken met de weerstanden die een signaal heeft in een kabel en al het randapparatuur.

Analoge TV en radio zijn normaal gesproken even snel. Digitale tv is net als tv via de satteliet iets langzamer. Met internet ligt het er helemaal aan, dat kan zowel snel als langzaam zijn, afhankelijk van de partij die het uitzendt. Bij analoge tv kun je nog wel te maken hebben met iets als ad insertion, daarbij wordt het tv signaal een paar seconden vertraagd en komt het ongeveer gelijk aan tv. Wil je echt het snelste hebben? Dan zul je een radio zender moeten vinden waarvan de commentatoren in het stadion zitten zodat daar geen tijdsverlies optreed. Of natuurlijk zelf naar het stadion gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100