Wie heeft er ervaring met zumba-lessen?

Ik wil graag beginnen met zumba lessen. Bij een sportclub, dus niet thuis met een DVD-tje.
Wie heeft ervaring met deze sport en wil hier iets over vertellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het is een soort aerobics maar dan op lekkere tropische muziek. reggae, salsa, merengue, hiphop etc. er komen veel bewegingen in voor die je in salsa en merengue en zelfs buikdansen terugvind. het lijkt alleen maar een beetje lekker dansen maar het is ontzettend intensief. je gebruikt elke spier en het gaat er fanatiek aan toe. het is ook nog een soort sexy, omdat je borsten, buik, en billen flink gebruikt worden :). het is echt heerlijk om te doen! je word er nog vrolijk van ook door de heerlijke muziek die erbij gebruikt word.

Ik heb het zelf een keer gezien en mijn partner heeft een paar lessen gevolgd. Het is een soort fitness/aerobics in combinatie met dansen. Op het ritme van positieve lekkere swingende latin-muziek werk je aan je conditie met oefeningen die naar dansbewegingen neigen. Ik zou zeggen, doen! Dus naast dat het goed is voor je conditie/lichaam/gewicht/fysieke gezondheid krijg je er ook nog eens een heel positief gevoel van, dus het is ook goed voor je geestelijke gezondheid.

Hoi, Zelf doe ik al een aantal maanden 2 x per week aan zumba en vind het helemaal geweldig. Het is inderdaad een soort aerobics op heerlijke opzwepende muziek. Het is heel intensief, omdat je al je spieren gebruikt, maar na de les zit je vol energie, en je bent heel ontspannen.Ik zou zeggen neem eens een proefles, in de meeste sportscholen is dit mogelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100