krijg vrouwelijke voetbalsters evenveel betaald als de mannen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat mochten ze willen. De dames die in Nederland al betaald voetbal spelen hebben er bijna allemaal nog een baantje naast om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Nee, heeft o.a. te maken met reclame gelden, er kijken veel minder mensen, dus veel minder interessant voor de reclame business. Dus er valt minder te verdienen.

Voetbalclubs krijgen hun geld door - Sponsors - Kaartverkoop - Verkoop van andere spelers - Prestatie premies Hoe populairder een club (vaker op televisie, meer bezoekers, meer talent in de opleidingen e.d.), en hoe beter de prestaties (kampioenschap, bereiken CL, e.d.), hoe meer geld de club te besteden heeft om betere spelers aan te kopen, die op hun beurt weer meer salaris krijgen. Vrouwenvoetbal is minder populair, dus minder op televisie, heeft dus minder bezoekers, en minder sponsors, krijgt minder geld uit de bonden voor prestaties, omdat die ook minder inkomsten hebben uit het vrouwenvoetbal, en daardoor zijn vrouwelijke voetbalsters minder waard dan mannelijke, en krijgen ze dus ook minder salaris.

Dat hangt er vanaf met welke mannelijke voetballer je het vergelijkt. Er zijn zat amateurs (man) die meer verdienen dan vrouwlijke profs. Al wordt het bij vrouwen ook meer zie het WK in Duitseland. Dat leeft meer en meer en dus ook aantrekkelijker voor sponsoren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100