Waarom bestaat er geen apekooi-vereniging of club??

Het leukste van de basisschool was altijd de laatste gymles voor de vakantie(s). Dan ging je met de klas apekooi spelen!! Zelf op de middelbare een paar keer voor elkaar gekregen!! Deze vraag draag ik al jaren bij me? en daaropvolgend, word apekooi ook in competitieverband gespeeld?? Het WK apekooi??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is vorig jaar in Nijmegen een apenkooivereniging opgericht met de naam 'Bokito'. Dit was geïnitieerd door een paar studenten van de plaatselijke klimmuurvereniging. Ik ben zelf bij de eerste training geweest en dat was erg leuk om weer een keer te doen, maar ik ben daarna niet meer geweest. De vereniging heeft twee jaar bestaan en is daarna weer opgeheven bij gebrek aan belangstelling. Op het moment zijn er bij mijn weten geen verenigingen meer die apenkooien als hoofdactiviteit hebben.

Ik heb mij even suf gezocht op het internet, maar nee: er is niets! Wel wat eenmalige evenementen en studentenclubs met die naam, maar geen apenkooiclub (tegenwoordig met de tussen "n"). Ik denk dus dat je zelf aan de slag moet om iets op te richten! Op internet en de reacties hier te zien, lijkt er genoeg belangstelling te zijn. En competities? Waarom niet? Wie wordt de Aap van Nederland?

Die zijn er helaas niet. Vond het zelf ook altijd leuk die laatste les voor de vakantie. In het noorden is er wel een grote hal die Apekooi heet. Dit is een grote ruimte met klimtoestellen waar je op kunt klimmen en door bepaalde dingen heen moet kruipen en rollen en met glijbanen. Maar dit is niet zoals bij gym dat je elkaar moet tikken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100