Kan je zwemmen echt niet verleren?

Een tante van mij heeft al 30 jaar niet gezwommen( ze is nu 48)en ze wil graag gaan zwemmen om haar conditie te verbeteren.Ze durft niet goed.Kan je dat echt niet verleren?
Iemand ervaring mee?
Ik wil haar graag aanmoedigen,ze is nog jong genoeg om dit weer op te pakken(toch?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee zwemmen verleer je niet , precies het zelfde als fietsen . Zorg wel voor dat je begint in water waar je kan staan . En als je naar zwembad gaat geef het aan bij het badpersoneel . Daarnaast zijn er talloze hulpmiddelen in een zwembad voor als ze angstig is . Zoals een flexibeam die kan ze onder de oksels doen . Of een wetbeld ( dat is een riem die je om doet dan kan je blijven drijven) succes ermee

Laat er eerst rustig met haar voeten alleen inzitten en dan steeds wat meer naar beneden dan tot ze goed staat en laat haar zwemmen

Zal eerst angst zijn. Daarna zal het beter gaan. Vooral langzaam beginnen. Succes

Nee, het principe om jezelf drijvende te houden verleer je niet. Net als fietsen. Je zult daarbij eerst wat wiebelig zijn om het oude gevoel weer terug te vinden. Maar je valt niet. En bij zwemmen kan ik me voorstellen dat je je wat onzeker voelt. Ga eerst rustig rugwaarts trappelen. Dan went het weer. Je weet echt nog hoe je hoofd boven water blijft!

Zwemmen kan je inderdaad niet verleren, maar conditie bepaalt wel hoe lang je het vol houdt. Eigenlijk kunnen we al bij de geboorte zwemmen blijkt uit o.a. bevallingen in het water. Op een gegeven moment moet je dit weer aanleren, maar in feite is dat leren er niet bang voor te zijn en het aanleren van zwemtechnieken om sneller vooruit te komen. In een zwembad kan je het gewoon lekker uitproberen en lekker ontspannen. Ik zou haar wel aanraden om met een groepje ouderen tw zwemmen, dat stimuleert natuurlijk heel erg. Maar ga het eerst eens opbouwen.

Nee dat kan je nooit verleren

Ik weet uit ervaring dat je het niet verleert, alleen word je heel erg snel moe als je weer gaat zwemmen, ik haalde met grote moeite één baantje:-( Laat je tante dus de eerste keer van diepe naar ondiepe of alleen in ondiepe zwemmen:-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100