Is elke dag sporten te veel?

Ik heb gehoord dat het slecht is om elke dag te sporten. Je spieren schijnen rust nodig te hebben.

Is dat echt zo?

Met sporten bedoel ik in mijn geval twee dagen in de week een uur zumba, een keer een uur bodystep, En de rest van de dagen cardio en krachttraining voor minimaal een uur.

Ik wil zo snel mogelijk in shape raken omdat de zomer er aan komt en denk dat op deze manier te kunnen bereiken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je elke dag sport omdat je dat lekker vind is dat niet erg. Zoals eerder vermeld: luister naar je lichaam. Als je klachten krijgt merk je dat vanzelf en moet je ff rustig aan doen. Als je elke dag sport om ergens beter, sneller in te worden is het niet goed. Bij opbouwen hoort ook rust. Een topsporter zal 2 dagen voor de wedstrijd niet meer intensief sporten (wel stukje rustig aan sporten) omdat je dan zogenaamde supercompensatie krijgt en de wedstrijd optimaal kunt doen. Jij doet verschillende dingen en gebruikt verschillende spiergroepen. Dat is niet erg. Wissel zoveel mogelijk af, dus niet 2 dagen achter elkaar zumba en dan een paar dagen krachttraining achter elkaar. Als je er zelf niet veel verstand van hebt kun je naar een sportschool gaan en daar onder begeleiding sporten. Zij kunnen ook een afwisselend en leuk programma voor je verzinnen.

Je mag best elke dag sporten, maar een half uur per dag is de aanbevolen tijd. Je lichaam heeft tijd nodig om weer te herstellen. Overdrijven is nooit goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100