Kan je zonder gevolgen de vering uit je fietszadel halen?

Mijn fiets is namelijk iets te groot en het zadel staat al op de laagste stand, de enige optie is nog de vering uit mijn fietszadel halen. Kan dat rare gevolgen hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toen ik mijn fiets kocht, was het zadel ook nét een fractie te hoog op de laagste stand. De man van de fietsenhandel haalde toen het zadel inclusief pen er even helemaal af, draaide iets om aan het deel dat het zadel vastzet, en zette hem er weer op. En tot mijn stomme verbazing maakte dat exact het verschil. Mijn advies is dus: even naar de fietsenmaker, er is misschien meer mogelijk dan je denkt zonder die vering eraf te slopen. Wat ik je trouwens sowieso niet kan aanraden als je rug je lief is. Overigens: het zou kunnen dat je fiets echt een verkeerde framemaat heeft. En daar kan je helaas echt helemaal niets aan doen. Dat had ik met mijn vorige fiets, en het was vervelend genoeg dat ik op het laatst nergens meer op de fiets heenging. Tot ik me erbij neerlegde dat het gewoon een miskoop was geweest, en dat een in theorie goede fiets waar ik niet op reed uiteindelijk duurder was dan een nieuwe écht goede fiets waar ik wel op zou fietsen.

Ik denk dat je billen het er niet mee eens zijn.

Ja, dat je door elkaar geschud wordt en dat is niet gezond. Andere oplossing, die je vroeger vaak zag, is de trappers met bij voorbeeld hout te "verdikken" en daarmee de afstand tussen zadel en trappers te verkleinen.Die oplossing wordt blokken genoemd. Vraag zo nodig de fietsenmaker.

Je kan dan misschien wel bij de trappers, maar ben bang dat je dan niet meer zo ver kan fietsen, want dan krijg je pas écht een zere kont! Er zijn (soort van blokjes) dingetjes te koop die je op de trappers kan maken zodat je de vering in je zadel kan houden en bij de trappers kan....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100