Hoe kun je bij de Nijmeegse vierdaagse om 17.00 finishen als je 50km per dag loopt?

Ze beginnen om 04.00 en mij lijkt dat je op zo'n dag toch niet meer dan 4 km per uur loopt en ook nog pauze wilt nemen. Zijn er niet heel veel mensen die te laat bij de finish komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zij de de 50 lopen zijn ervaren wandelaars en die hebben er stevig de pas in! Op tijd starten zodat je de bups voor bent en niet opgehouden wordt. Ze lopen best hard, hoor!

Nee, de 50 kilometerlopers zijn vrijwel allemaal aan het begin van de middag al binnen. Ze lopen in een stevig tempo (vaak samen met de militairen, dus marstempo). Hoeveel zal dat zijn, 6 kilometer per uur wellicht. Het zijn juist de 40 kilometer gezelligheidslopers die moeite hebben om op tijd binnen te komen. Die beginnen later en nemen veel pauzes.

Degene die om 4 uur beginnen zijn ook veel eerder binnen. Niet iedereen start om 4 uur, kan ook later.

Een ervaren wandelaar haalt gemakkelijk 5 of 6 km per uur en een marstempo van militairen ligt daar nog 2 km boven, dus dat gaat afhankelijk van de bepakking naar 7 of 8 km per uur. De fout die veel onervaren wandelaars maken is te snel gaan rusten en te lang gaan rusen, want steeds als je hebt gerust zijn je spieren afgekoeld en verstijfd en moet je als het ware weer op gang komen. Maar de snelste wandelaars van de 50 km rusten waarschijnlijk amper, want die finishten vanochtend al om 11.00 uur. Er komen niet heel veel mensen te laat, want de meesten trainen heel goed. Het is dan ook heel belangrijk om voldoende te trainen, niet dat het niet zou kunnen lukken om zonder training de vierdaagse te lopen. Want met heel veel pijn en moeite zal een enkeling daar wel in slagen, maar je pleegt een aanslag op je spieren, pezen en gewrichten waar je wel eens heel lang zo niet voor altijd nadelige gevolgen van zou kunnen ondervinden. Toegevoegd na 49 seconden: te lang gaan rusen moet zijn rusten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100