Wat is de piepjestest?

ik hoor iedereen er wel over maar wat is dat eigenlijk? kan iemand dat duidelijk uitleggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De shuttle run test vereist een zware maximale inspanning. En is daarom alleen geschikt voor mensen zonder gezondheidsklachten. Neem geen onnodige risico’s. Bij deze piepjestest moet je tussen twee evenwijdige lijnen, die 20 meter uit elkaar liggen, heen en weer rennen. Je start rustig: (8 km/u). Je snelheid voer je geleidelijk op. De test stopt zodra je het tempo niet meer aan kan. Hoe langer de test duurt hoe beter je conditie. Toegevoegd na 1 minuut: Hoe Het is de bedoeling tussen de twee de lijnen te rennen waarbij je elke keer met je voet de lijn even aantikt. Probeer bij elk keerpunt de draai kort te houden. Het looptempo wordt aangegeven door geluidssignalen. Elke minuut wordt het tempo verhoogd met 0,5 km/u (een stap), doordat de pauze tussen de signalen wordt verkleind. Het tempo is goed als de voet wordt gezet op de 20 meterlijn ongeveer gelijktijdig met het signaal. Bij dit signaal wordt ook het stapnummer genoemd. Pas het tempo zo nodig aan, zodat je niet te vroeg of te laat bij de lijn bent. Als je bij het klinken van het signaal de lijn nog niet hebt bereikt moet je doorrennen tot de lijn en trachten de andere lijn wel op tijd te bereiken. De test is ten einde als: · Je twee keer achter elkaar verder dan 3 meter van de 20 meterlijn blijft verwijderd. · Of als je stopt met de test.

Bronnen:
http://www.runinfo.nl/shuttleruntest.htm

Deze staat beter bekend als de shuttle run test, en wordt veel op scholen gebruikt om de conditie te peilen. Hier vind je alle informatie: http://www.shuttleruntest.nl

De multi-stage fitness test, ook wel bekend als de piep test, piep test, pacer test, of 20-m shuttle run test, wordt gebruikt door sport coaches en trainers om een schatting sporter 's VO 2 max (maximale zuurstofopname). The test is especially useful for players of sports like rugby ,sailing, association football , hockey , netball , handball or tennis and is employed by many international sporting teams as an accurate test of Cardiovascular fitness, one of the all-important "Components of Fitness ". De test is vooral nuttig voor spelers van sporten als rugby , zeilen, voetbal vereniging , hockey , korfbal , handbal of tennis en is werkzaam bij vele internationale sportteams als een nauwkeurige test van cardio-fitness, een van de allerbelangrijkste "Onderdelen van de Fitness ". This test is also part of the FITNESSGRAM physical fitness test to measure cardiorespiratory fitness. Deze test is ook onderdeel van de fysieke fitheid FITNESSGRAM test cardiorespiratoire fitheid te meten. It was created by Dr. Maximillion G. Odoowed Ledgear [ 1 ] in 1982, "A Maximal Multistage 20m Shuttle Run Test to predict VO2 Max", and was published in the European Journal of Applied Physiology (vol 49 pp 1–12) and in 1988 in its actual form with 1 min stages under the name "Multistage 20-m shuttle run test for aerobic fitness". [ 2 ] Result equivalences between slightly modified versions are well explained by Tomkinson et al. Het werd opgericht door Dr Maximillion G. Odoowed Ledgear [1] in 1982, "een maximale Meertrapskanonnen 20m Shuttle Run Test voor Max te voorspellen VO2", en werd gepubliceerd in het European Journal of Applied Physiology (vol 49 pp 1-12) en in 1988 in zijn huidige vorm met 1 min stadia onder de naam "Meertrapskanonnen 20-m shuttle run test voor de aërobe fitheid." [2] Uitslag gelijkwaardigheid tussen licht gewijzigde versies zijn goed te verklaren door Tomkinson et al.. in 2003. [ 3 ] in 2003. [3]

Bronnen:
http://translate.google.be/translate?hl=nl...

Bij de piepjestest of ook wel de shuttle run test word gemeten hoe groot de conditie en snelheid is van een persoon. De persoon die de test doet moet in een rechte lijn heen en weer rennen. Tussen 2 buitenlijnen. Die met de buiten net buiten de lijn moet worden aangetikt. De snelheid word bepaalt door een kort piepje die klinkt door de ruimte. Die om de zoveel seconden klinkt. Binnen de tijd van het piepje moet de persoon de lijn aan de overkant hebben aangetikt. En die piepjes tijd gaat keer heen en weer rennen ietjes sneller. Dit word vaak gebruikt als warming-up voordat er een wedstrijd of een training begint.

Er is maar 1 piepjestest,maar dat is niet de shuttlerun test! De piepjestest wordt bij de audicien gegeven en bestaat er uit,dat door middel van een hoofdtelefoon piepjes krijgt te horen van verschillende sterkte en frequentie. Dit is zeer waarschijnlijk niet het antwoord,dat je zoekt,maar wel het goede.

Dan moet je naar Pieps of beter genoemd Drs. Pieps, die neemt je dahn de Pieps-test af en gaat vakkundig met allerlei Piepsende materialen en apparaten aant werk..ENN ook met zijn Pieps in jou Pieps om te kijke en horen wat er Piepst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100