Als je voor de eerste keer gaat squashen moet je dan nog ergens op letten of rekening mee houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Squashen is een zeer intensieve sport, dus het beste kun je daar pas aan beginnen indien je reeds een goede conditie hebt opgebouwd. Verder zijn belangrijk: een goede warming up en goede schoenen! Toegevoegd na 2 minuten: Niet vlak voor het sporten gaan eten, en tijdens en na het sporten flink water drinken.

Een bril is niet overbodig. Goed opwarmen (OOK het balletje) en niet te hard in een keer gaan spelen. Je spieren worden ook zonder extreem inspannen wel stijf de volgende dag. Veel plezier. Het is een geweldige sport.

Dat je je een beetje inhoudt, anders heb je zo een blessure te pakken. Toegevoegd na 31 seconden: en een langzame bal gebruiken.

Vooral op het balletje letten!

Neem het juiste type bal (toen ik nog recreatief speelde gebruikte ik die met 2 gele stippen). En hou er rekening mee dat je de volgende dag spierpijn hebt ;)

Doe niet meteen te gemotiveerd, maar bouw het rustig op

Doe goede schoenen aan want je beweegt heel veel en anders dan normaal. Voor de rest kun je gewoon lekker meedoen, de volgende morgen voel je spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had. Ik liep toen de volgende dag als een oud mannetje rond door de spierpijn in mijn benen en billen. Wel heel leuk om te doen hoor

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100