Bordspel: mag je bij monopoly in de eerste ronde al huizen kopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, je moet eerst even een rondje maken voordat je straten kan kopen. Heb je alle straten van plaats in je bezit, dan kun je pas huizen en hotels kopen.

Volgens mij mag je pas huizen kopen als je een hele straat hebt.

Nee, je mag in de eerste ronde geen huizen kopen en huizen plaatsen mag pas als je de hele straat hebt.

nee eerst moeten alle straten verkocht zijn. natuurlijk moet je een serie hebben van straaten in dezelfde kleur voordat je er huizen op mag zetten de eerst ronde(s) is de verdeling van de straten daarna is onderhandelen om series te krijgen zodat je recht krijgt om huizen op die straten te zetten pas mogelijk ik kan me voorstellen dat je al een serie hebt voordat alle straten verkocht zijn maar pas als alle straten verkocht zijn mag je gaan bouwen.

Een speler mag een stuk grond pas gaan bebouwen wanneer hij alle straten van één stad (1 kleur) bezit. Huizen bouwen verhoogt de huur voor passerende medespelers. De prijs van een huis staat aangegeven op het betreffende eigendomsbewijs. U mag wanneer u maar wilt huizen kopen, maar u moet uw grond gelijkmatig bebouwen: er mag pas een tweede huis op een straat gezet worden wanneer alle straten van die stad met 1 huis bebouwd zijn. Dit geldt tot het maximum van 4 huizen per straat. Huizen verkopen gaat op dezelfde manier. U mag op elk moment van het spel kopen of verkopen, zoveel als u wilt en als uw financiële positie toelaat. In een stad mag niet gebouwd worden wanneer een van de straten met hypotheek bezwaard is. Als u alle straten van 1 kleur bezit en er slechts één of twee bebouwd zijn, mag u nog steeds dubbele huur vragen voor uw onbebouwde bezitting(en) van die kleur. Hotels Een speler die een hotel wil bouwen, moet eerst op elke straat van een stad vier huizen hebben. Hotels worden op dezelfde manier gekocht als huizen en kosten vier huizen (die teruggaan naar de bank) plus de prijs die op het eigendomsbewijs staat. Er mag maar 1 hotel per straat gebouwd worden. Toegevoegd na 1 minuut: Dit is een copie van de originele spelregels.

Iedereen speelt het spel anders. Origineel zou je pas huizen/hotels mogen bouwen als je een hele straat hebt. Maar dit hoeft natuurlijk niet. Je kunt zelf uitproberen wat leuker is. In Nederland spelen we meestal zonder de zogenaamde 'veilingronde'. Dit is in Amerika wel normaal. Ieder vak dat nog niet verkocht is aan iemand kan natuurlijk gekocht worden, maar op het moment dat de huidige speler het vak niet wilt hebben, wordt er door de andere spelers geveild. Degene met het hoogste bod krijgt dan de kaart. Dus er zijn veel varianten op het monopoly. Zoek er eentje die bij je past.

Mag je helemaal zelf weten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100