Heeft, bij het voetbal, de zogenaamde muur wel zin?

Ik denk dat er minder doelpunten zullen vallen wanneer men geen "muurtje" meer vormt.

Op dit moment ziet de keeper bijna niets en kan de speler de bal er mooi omheen "krullen". Een fractie nadat de keeper de bal ziet aankomen, is deze ook daadwerkelijk bij hem en moet hij dus zeer snel reageren.

Ik denk dat als een speler een vrije trap van 20 meter moet nemen, en er is geen muur, hij veel minder kans heeft om de bal er in te schieten, dan met muur. Zijn richtpunt is weg en de keeper ziet de bal van ver aankomen.

Blijkbaar zie ik toch wat over het hoofd, want volgens mij heb ik dit nog nooit gezien.

Wat denken jullie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan komt er een muurtje van aanvallers dat de bal juist doorlaat, en op dezelfde manier het zicht van de keeper belemmert.

Het muurtje houd zo ook de spelers van de tegen partij tegen i.v. met buitenspel. zoe is het doel gebied ook veiliger en overzichtelijker voor de doelman. Tevens dient het ervoor dat je dan geen soort van penalty krijgt maar dan met wat spelers die in de weglopen, maar met een muur moet je wel wat meer doen.

Ja, de muur heeft zeker zin, want niet elke speler kan de bal er zo keurig indraaien als Janssen, zodat de bal meestal toch in de muur komt die dan dus toch zin heeft. Bovendien weet een keeper meestal al van te voren welke kant hij op moet gaan duiken, gezien de positie van de bal. En de keeper weet ook dat de nemers van vrije trappen een bal niet zomaar door het midden schieten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100