Is er ooit een WK of EK geweest met meer verrassende uitslagen dan dit WK?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat (een van) de grootste verrassende uitslag is geweest dat in 1992 Denemarken Europees kampioen werd. Nota bene als je bedenkt dat ze zich niet eens geplaatst hadden voor het eindtoernooi en ze op het allerlaatste moment pas te horen kregen dat ze mee mochten doen (vanwege de balkanoorlog en het daardoor niet meespelen van Yoegoslavie). Als je dan Europees kampioen wordt, dan zal er menig uitslag tijdens het toernooi verrassend geweest zijn.

Welk EK of WK zou ik niet weten, maar ze zullen er echt wel geweest zijn. De huidige uitslagen vind ik niet echt verrassend. Als je van te voren even nadenkt, is er niks verrassends aan. Wat stelt een Frankrijk, Duitsland, Engeland, Italie en Brazilie nou voor? Helemaal niks. Die landen hebben helemaal geen goede spelers en hun zogenaamde roem komt alleen maar van de club competitie, waar ze helemaal afhankelijk zijn van de buitenlandse spelers. Deze buitenlandse spelers garanderen het succes aan deze clubs, niet die paar nationale spelers die daar spelen. Als je dan van al die nationale flut spelers een elftal moet maken, dan heb je eigenlijk maar bar weinig sensatie in huis. En dat is nu precies wat je iedere dag op TV kunt zien.

De grootste verassing ooit op een WK is de wedstrijd Noord-Korea - Italië in 1966 geweest: 1-0, gescoord door Pak-Doo Ik. Die nederlaag was zo onverwachts en teleurstellend dat pakdooik (of zoiets) een woord in het italiaans geworden is, waar het "zeer onverwachte nederlaag" of iets dergelijks betekend De daaropvolgende wedstrijd van Noord-Korea zou nog spectaculairder zijn geworden (3-0 voor in de rust), maar ja, na de rust sloeg Portagul terug en wonnen nog met 5-3, een normalere te verwachten uitslag.

In 1990 wist Kameroen, als eerste en voorlopig enige Afrikaans land , zich te plaatsen op het WK voor de kwartfinales. Dit was echt een onverwachte zegetocht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100