hoe weten de presentatoren bij voetbalewedstrijden alle namen van alle spelers zo 1,2,3 te noemen tijdens een wedstrijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Inderdaad: rugnummers, posities, kennis en (vooral heel belangrijk) een gedegen voorbereiding. Het is niet zo dat een presentator daar maar gaat zitten en dan eens even gaat kijken wie er allemaal spelen en met welk nummer. Nee, daar gaat uren aan voorbeiding aan vooraf: welke speler hoort bij welk rugnummer, waar staat die speler bekend om (triviale feitjes doen het altijd goed) etc.

Dat zien ze aan de rugnummers, de positie waar de speler loopt en heel veel kennis.

Elke speler is uniek in houding . bal aanname . kopkracht. techniek . tweebenig en dan elke speler voor de tijd goed te bestuderen en goeie kennis daarover en ervaring en daardoor kan men een speler herkennen .

Net als jij geintresseerd bent bijvoorbeeld in auto's, of vissen etc. weet jij ook elke auto/vissoort. Zo'n presentator weet inmiddels ook wie de bal heeft. Qua rennen, houding etc. is dat te herkennen!

Volgens mij corresponderen de rugnummers van de spelers met een lijstje met nummers die de commentator voor zich heeft liggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100