Wat moet je doen om duels te winnen?

Ik ben een voetballer en dit seizoen doe ik dat bij de u21. Ik ben een kleine en niet zo'n sterke voetballer. Als ik dan moet een duel aangaan verlies ik deze altijd. Als ik een duw krijg vlieg ik helemaal weg, al ik een duw wil geven blijft mijn tegenstander gewoon altijd staan. Of ik wil een bal die bijna buiten is afschermen. Dan krijg ik 1 simpel duwtje en zijn ze er mee weg en scoren ze. In een sprint kan ik ook nooit iemand van de bal zetten met een duw. Is er iemand die weet wat ik best doe. Ik ga nu ook niet gaan fitnessen maar misschien oefeningen voor thuis of is er een bepaalde techniek nodig? Ik weet het niet maar jullie misschien wel!

Toegevoegd na 7 minuten:
Vaak heb ik ook dat als eer een grote tege speler of iemand die er sterk uitziet, dat ik bang ben van die persoon. Ik trek dan mijn been terug. Durf nie in duel gaan. De trainer heeft mij er ook al eens over aangesproken dat ik wat agressiever moet zijn. Maar dan niet in de zin van iemand willen pijn doen maar gewoon stevig in duel gaan en die man opzij zetten. Is er hier ook iet aan te oefenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou als ik jou was naar de sportschool gaan, en beginnen met krachttrainingen. Zorg ervoor dat je sterker bent, en daardoor is het ook makkelijker om je evenwicht te behouden en eventueel een schouderduw terug uit te delen. Je lichaam is het meest essenstiele onderdeel van het winnen van een duel. Zolang jij niet iets sterker gebouwd bent, zul je moeilijker duels winnen. Een duel is niets meer dan een fysieke 'duel'.

Iets door je knieën zakken als je het duel aangaat. Op die manier sta je steviger. Ga een duel open en met vertrouwen aan. Probeer sneller bij de bal te zijn dan de tegenstander, dan heb je altijd een voorsprong.

Denk aan Johan Cruyff, deze was klein en licht. Hij won door snelheid en techniek. Talent! laten we zijn talent niet vergeten, maar ook tactiek. Kijk eens naar beelden van hem en zie hoe hij het klaarspeelde om de tegenstander voor te zijn en bv over uitgestrekte benen heen te springen. Aanvallen te ontwijken. Juist doordat je lichter bent is dat een voordeel. Zelf iets meer body krijgen is ook geen overbodige luxe, maar er blijft natuurlijk altijd verschil tussen spelers, niet iedereen is even lang en/of groot gebouwd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100